25/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Javni poziv za bespovratne potpore OPG-ovima iz Borova biće objavljen 7. decembra

2 min read

U četvrtak, 7. decembra biće objavljen Javni poziv za subvencije borovskim poljoprivrednicima u 2023. godini, najavili su iz Opštine Borovo. Za tu namenu u budžetu Opštine Borovo osiguran je iznos od ukupno 19.900 evra.

Prema Pravilniku prihvatljivi korisnici su porodična poljoprivredna gazdinstva sa sedištem na području Opštine Borovo, koji su podmirili sve dospele obaveze prema Opštini Borovo, kao i obaveze na osnovu javnih davanja o kojima evidenciju vodi Porezna uprava, ekonomske veličine do 15 hiljada evra.

Mera 1. podrazumeva Potpore za nabavku opreme za doradu, preradu, pakovanje ili destilovanje poljoprivrednih proizvoda, kao i opreme za ratarsku ili stočarsku proizvodnju, a potpora iznosi 2.650 evra.

Mera 2. odnosi se na Potpore za sufinansiranje marketinških aktivnosti za plasman poljoprivrednih proizvoda, u iznosu od 1.320 evra, a Mera 3. na Potpore za sufinansiranje nabavke sredstava i opreme za povrtlarsku proizvodnju, u iznosu od 2.650 evra.

Mera 4. odnosi se na Potpore za unapređenje voćarstva i vinogradarstva: nabavku sadnica voća, vinove loze ili opreme za voćarstvo i vinogradarstvo, do najviše 1320 evra.

Prednost pri ostvarivanju prava na bespovratna sredstva imaće OPG-ovi koji ova sredstva nisu koristili po pozivima iz prethodnih budžetskih godina.

Zahtev se podnosi Jedinstvenom upravnom odeljenju Opštine Borovo, isključivo poštom na propisanim obrascima s pripadajućom dokumentacijom. Obrasci se mogu preuzeti na internetskoj stranici Opštine Borovo www.opcina-borovo.hr.

Poziv će biti otvoren do utroška predviđenih sredstava.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.