25/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Od 11. do 27. decembra isplata božićnica borovskim penzionerima

2 min read

Isplata božićnica penzionerima iz Borova počinje u ponedeljak, 11. decembra, saopštili su danas iz Opštine Borovo. Božićnicu će dobiti svi penzioneri s prebivalištem na području Opštine Borovo, koji su na dan 17. novembra 2023. bili na popisu HZMO-a. 

Prema Odluci o isplati božićnica penzionerima, koju je doneo opštinski načelnik Zoran Baćanović 15. novembra ove godine, božićnice će biti isplaćene u četiri razreda, prema visini primanja.

Penzioneri s penzijom do 200 evra dobiće 100 evra božićnice. Oni čije se penzije kreću od 201 do 330 evra mogu da računaju na božićnicu od 80 evra. Penzioneri koji primaju penziju u iznosu od 331 evro do 465 evra dobiće božićnicu od 60 evra, dok će penzionerima s penzijama koje su više od 465 evra biti isplaćena božićnica od 30 evra.

Božićnice, čija se isplata finansira iz opštinskog budžeta, penzioneri će moći preuzeti na blagajni bilo koje poslovnice Finansijske agencije (FINA) u Republici Hrvatskoj uz predočenje lične karte i ličnog broja osiguranika, pod kojim se svaki korisnik vodi u Hrvatskom zavodu za penziono osiguranje, a upisan je na Rešenju o penziji ili obaveštenju o uplati penzije, odnosno penzionom odresku.

Isplata božićnica vršiće se gotovinski, na blagajni FINA-e, u periodu od 11. do 27. decembra ove godine.

Za građane koji usled zdravstvenih tegoba nisu u mogućnosti lično otići do FINE, božićnicu (uz predočenje navedenih dokumenata korisnika) može preuzeti bliži srodnik ili druga osoba od poverenja.

Kako saznajemo, na popisu HZMO-a su 1323 penzionera iz Borova, kojima će ovog meseca biti isplaćena božićnica.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.