21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Miljana Poznanović iz Borova na gimnastičkom prvenstvu u Zadru osvojila bronzanu medalju

3 min read

Proteklog vikenda Zadar je bio domaćin Višebojskog prvenstva Hrvatske u Apsolutnom, Slobodnom i Obaveznom programu ženske i muške sportske gimnastike.

Gimnastički klub Vukovar je imao svoje predstavnice u sva tri programa ženske sportske gimnastike. Na ovom državnom prvenstvu GK Vukovar predstavljala je sutkinja Martina Stojšić koja je sudila u sva tri programa ženske sportske gimnastike, a u pratnji takmičarki bili su trenerica Bosiljka Stojšić i potpredsednik Đorđe Stojšić.

U subotu 25. novembra održano je Višebojsko prvenstvo u Apsolutnom programu gde je, u kategoriji seniorki nastupila Ela Vojtkiv i osvojila 8. mesto. Ela je u ovom najjačem programu bila jedina predstavnica GK Vukovara, Vukovarsko-sremske županije i gimnastičke regije Istok.

Isti dan održano je prvenstvo u Slobodnom programu, gde se takmičila Monika Zovko koja je bila jedina predstvavnica cele gimnastičke regije Istok u kategoriji juniorki. U jakoj konkurenciji Monika je, uz manje poteškoće, odradila svoj program, a do postolja je trebalo samo malo više sportske sreće, koja je ovaj puta izostala. Monika je takmičenje završila na 4. mestu.

U nedelju 26. novembra održano je Višebojsko prvenstvo Hrvatske u Obaveznom programu. GK Vukovar imao je svoje predstavnice u kategorijama kadetkinje, juniorke i mlađe seniorke. Najmlađa predstavnica GK Vukovar bila je Hana Antunić, koja se takmičila u kategoriji kadetkinje i osvojila 12. mesto. U kategoriji juniorki takmičila se Vita Panza i osvojila 11. mesto.

U poslednjem turnusu takmičile su se mlađe seniorke, GK Vukovar imao je dve predstavnice, što je maksimalan broj takmičarki iz jednog kluba. Miljana Poznanović i Nikolina Velikić odradile su takmičenje na vrlo visokom nivou i na najbolji način završile ovogodišnje državno prvenstvo. Miljana Poznanović je izvrsnim nastupom osvojila je 3. mesto i okitila se bronzanom medaljom, dok je Nikolina Velikić osvojila 8. mesto.

Treneri i uprava GK Vukovar ponosni su na sve takmičarke koje su, po pozivu Hrvatskog gimnastičkog saveza, na osnovu ostvarenih rezultata u celoj 2023. godini, učestvovale na ovom takmičenju, saopšteno je iz vukovarskog Gimnastičkog kluba.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.