02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

13. smotra srpskog folklora Slavonije, Baranje i zapadnog Srema u subotu, 25. novembra u Vukovaru

2 min read

Trinaesta smotra srpskog folklora Slavonije, Baranje i zapadnog Srema – Vukovar 2023., u organizaciji Zajedničkog veća opština biće održana u subotu, 25. novembra u sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru.

U kulturno umetničkom programu predstaviće se: Ansambl narodnih igara Srpskog kulturno-umetničkog društva “Prosvjeta” iz Vukovara, Vokalno instrumentalni etno ansambl “Đurđevak” iz Bobote, Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine iz Borova, zatim KUD-ovi: “Vaso Đurđević” iz Bršadina, “Đoko Patković” iz Bobote, “Zora” iz Silaša, “Ljubomir Ratić Bubo” iz Vere, “Mladost” iz Trpinje, “Ostrovo” iz Ostrova, “Sloga” iz Vukovara, zatim SKD “Prosvjeta”, pododbor Negoslavci, Srpska kulturno-umetnička društva: Branko Radičević” iz Dalja i “Jovan Lazić” iz Belog Manastira kao i Folklorni ansambl “Čuvari tradicije baranjskih Srba” takođe iz Belog Manastira.

Program koji je finansijski podržan od strane Saveta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, počinje u 18 časova, a ulaz je slobodan.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.