04/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dani tehničke ispravnosti vozila 20.11. – 25.11.2023.

2 min read

Centar za vozila Hrvatske i HAK i ove godine, od 20. do 25. novembra, provode preventivno-sigurnosnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila” tokom koje vozači mogu u stanicama za tehnički pregled besplatno proveriti stanje svojih vozila, saopštili su iz Centra za vozila Hrvatske.

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog saobraćaja Republike Hrvatske ta preventivno-sigurnosna kampanja usmerena je na vozače širom Hrvatske s ciljem pravovremenog otkrivanja mogućih tehničkih nedostataka i promovisanja sigurne vožnje.

Iz Centra za vozila Hrvatske napominju da pregled vozila tokom spomenute akcije nije zamena za redovni tehnički pregled. Vozila koja su dužna proći redovni tehnički pregled radi registracije i produženja važenja saobraćajne dozvole neće moći pristupiti toj akciji kao zameni za taj redovni tehnički pregled. Vlasnici čija vozila budu proglašena tehnički neispravnim biće detaljno informisani o neispravnostima, a za njih neće biti sankcija, ističu iz Centra za vozila Hrvatske.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.