22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

PU VS: Tokom vikenda zatečeno 17 vozača pod uticajem alkohola, dvojica završila u zatvoru

2 min read

Tokom proteklog vikenda, od 3. do 5. novembra, na području Policijske uprave vukovarsko-sremske zabeleženo je deset saobraćajnih nesreća, od čega osam s materijalnom štetom i dve s povređenim osobama.

U petak, 3. novembra oko 17 časova u Vukovaru, 30-godišnja vozačica putničkog automobila oduzela je prednost prolaska na raskršću drugom vozilu pri čemu je usled udara zadobila lake telesne povrede.

U subotu, 4. novembra oko 15 časova na cesti Sotin-Opatovac, 60-godišnji vozač putničkog automobila pod uticajem alkohola od 1,72 promila i neprilagođene brzine sleteo je s kolnika pri čemu je takođe lakše povređen.

Policijski službenici su tokom vikenda zatekli 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,34 promila zabeležena je subotu, 4. novembra, kod 51-godišnjeg vozača teretnog automobila, državljanina Severne Makedonije, na auto-putu Zagreb-Lipovac. Vozač je uhapšen i doveden na sud radi provođenja hitnog prekršajnog postupka. Presudom je proglašen krivim te mu je određena kazna zatvora u trajanju od 34 dana, nakon čega je sproveden u zatvor u Osijeku.

Zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola (1,36 g/kg) te za vreme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog negativnih prekršajnih bodova, za koje je prethodno nekoliko puta pravomoćno osuđivan, uhapšen je i 53-godišnjak s područja Osječko-baranjske županije. Njega su policijski službenici u nedelju, 5. novembra u 22 sata zatekli u Starim Mikanovcima, da upravlja vozilom osječkih registracija. Privremeno mu je oduzet automobil, a u hitnom prekršajnom postupku je osuđen na 18 dana zatvora uz uslovnu osudu od godinu dana te novčanu kaznu u iznosu od 660 €.

Foto: PU VS

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.