02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Humanitarna “Smotra dečjeg folklora – Bobota 2023.” održana za lečenje obolelog Miloša Vidovića iz Bobote

6 min read

U prepunoj sali Doma kulture u Boboti sinoć je održan humanitarni koncert “Smotra dečjeg folklora – Bobota 2023.” uz učešće 11 kulturno-umetničkih društava sa našeg područja i Vokalno instrumentalne grupe “Moba” te Plesne grupe “Venera” iz Vukovara. Sav prihod ide u humanitarne svrhe, za lečenje 14-godišnjeg Miloša Vidovića iz Bobote pred kojim je lečenje u Austriji. Naime, Miloš je oboleo od sarkoma kostiju i potrebna mu je ugradnja 3D zdjelice.

– HZZO je omogućio nastavak lečenja u Austriji budući da u Hrvatskoj nema stručnjaka za Miloševu bolest. Radi se o teškoj operaciji, tako da će Miloš deo zračenja i hemoterapije nastaviti ovde, a sam operativni zahvat odviće se u Austriji. Stupili smo u kontakt sa doktorima. Majka Ljubinka je već bila na pregledima sa Milošem tako da će mu se ugraditi 3D zdjelica, što je dogovoreno na zadnjem pregledu. Ne znamo koliki je iznos potreban, ali svaki evro je dobrodošao – rekla je Ivana Patković, prijateljica Miloševih roditelja.

Iza Miloša je prvi ciklus hemoterapija i on se trenutno dobro oseća.

– Miloš se psihički jako dobro nosi s tim, naravno da ima krizne periode. Nezgodno je što ga je bolest zadesila u tinejdžerskim godinama. Svima je ovo strašno. Ne mogu da zamislim kako se on oseća, ali ipak je veseo, druži se sa svojim drugarima koliko može, kad dođe ovde uvek je nasmejan. Ne voli o tome da priča, što je normalno, ali zabavlja se sa svojim društvom, uvek nađe nešto što ga ispunjava, tako da mislim da se, zasad, dobro nosi sa situacijom – zaključila je Patkovićeva.

Organizatori koncerta su: KUD “Đoko Patković”, Udruženje žena “Boboćanke”, Čuvari pravoslavlja i srpske kulture i bobotski pododbor SKD-a “Prosvjete”.

– Ovo je “Smotra dečjeg folklora” koju održavamo drugu godinu. Ove godine koncert je humanitarnog karaktera s obzirom da se naš član, Miloš razboleo i ima teških problema. Pokušavamo na ovaj način prikupiti sredstva da se može lečiti. Bolest je nažalost teška, ali uz podršku svih nas, nadam se da će i on sve preboleti. Mi stojimo iza porodice Vidović, to je porodica ka je aktivna i u KUD-u i u fudbalu, ne smemo zaboraviti ničiji trud pa ni njihov. Stojimo im na raspolaganju za sve što bude trebalo. I dalje ćemo održavati koncerte. Zahvaljujem svima koji su se odazvali ovom koncertu. I naše institucije poput SDSS-a, Zajedničkog veća opština i Srpskog narodnog veća i ostale institucije će dati svoj doprinos . Nadam se da ćemo uspeti prikupiti sredstva koja su potrebna za Miloševo lečenje – rekao je Svetislav Mikerević, predsednik SKD-a “Prosvjeta”, podobora Bobota.

Miloša i njegovu porodicu došli su podržati kako rodbina, prijatelji i poznanici tako i mnogi meštani Bobote i okolnih mesta te zvaničnici ovdašnjeg društveno-političkog života. Ipak, Miloševa najveća podrška su njegovi drugari, među kojima je i Miloš Nedić.

– Miloša znam otkako znam za sebe, družimo se dugo, idemo u 8. razred. Kad dođe iz Zagreba igramo igrice, pričamo o njegovoj situaciji da mu bude lakše. Ponekad odem i kod njega u Zagreb. Svima koji su pomogli zahvaljujem se u Miloševo ime i u ime njegove porodice, a drugaru poručujem – Drži se! – poručio je Milošev drugar Miloš Nedić.

Svoj doprinos sinoćnjem programu dali su učesnici s našeg područja: KUD “Branislav Nušić” iz Borova, SKD “Prosvjeta” pododbor Negoslavci, KUD “Ostrovo” iz Ostrova, SKUD “J.J.Zmaj” iz Bijelog Brda, SKD “Prosvjeta” pododbori Jagodnjak i Borovo naselje, KUD-ovi “Ljubomir Ratić Bubo” iz Vere, “Mladost” iz Trpinje, “Vaso Đurđević” iz Bršadina, “Zora” iz Silaša i “Branko Radičević” iz Dalja, kao i Plesna grupa “Venera” iz Vukovara i Vokalno instrumentalna grupa “Moba” iz Bobote.

– Došli smo sa našom mlađom grupom, ima ih dvadesetdvoje, a predstavili su se sa “Igrama iz Šumadije”. Jako smo se obradovali kad smo videli poziv za učestvovanje. Doveli smo mnogo roditelja, koji su bodrili svoju decu, a ujedno i učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji za Miloša. Nadam se da će se uspeti prikupiti dovoljno donacija – rekla je Dragana Vujaklija, umetnička rukovoditeljka folklorne grupe SKD-a “Prosvjeta”, pododbora Jagodnjak.

Porodica Miloša Vidovića ovom prilikom se zahvaljuje svima koji su se odazvali i ovom koncertu te dali svoj prilog i podršku u njegovom lečenju.

Sredstva za Miloševo lečenje moguće je uplatiti na račun Miloševe majke Ljubinke Vukajlović koji je otvoren u Reiffaisen banci: HR6824840083292944940.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.