21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vukovarska publika nasmejala se uz Željka Ninčića ili Marinka Ćutuka koji je gostovao u Srpskom domu u Vukovaru

4 min read

Vukovarska Ustanova u kulturi Srpski dom u subotu uveče ugostila je Željka Ninčića, jednog od najpoznatijih regionalnih komičara, sa kultnom “Audicijom”. Stendap predstavom „Ero sa ovoga svijeta“ sa likovima iz legendarne sarajevske Audicije (Marinko Ćutuk i Primi me), Ninčić je izveo varijantu u kojoj su se gledaoci mogli prisetiti kultnih momenata legendarne predstave kao i novih autorskih kreacija dva najatraktivnijia lika.

Predstava se sastoji od najinteresantnijih momenata iz Ninčićevog autorskog rada, obogaćena savremenim događanjima i zapažanjima, ovog puta u monološkoj formi. Upravo ta monološka forma, daje jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji humora nisu do sada doživeli.

Na siže predstave podsetio je sam komičar Željko Ninčić.

– Sam sam izabrao ta dva lika: jedan Hercegovac Marinko Ćutuk, drugi Veseli poznatiji kao Primi me. Oni govore o svojim životima, interesantna priča od samog prijemnog te Audicije pa do današnjih dana. Siže priče je ta sama Audicija, prijemni želja za postanu glumci dok je Marinko Ćutuk više bazira svoju priču na lokalnom, našem prostoru znači Ex države, Veseli priča svoje iskustvo iz izbeglištva odnosno o belom svetu, tako da oni svako na svoj način, jedan na način Hercegovca, drugi na način Bosanca, govore o svim ovim dosadašnjim temama bitnim i nebitnim. Ima tu svega i svačega kao i uvek od imitacija, gegova, viceva do nekih dramskih momenata gde sam se kao autor uvek trudio da kažem mnogo više nego da to bude puko zasmejavanje – izjavio je Ninčić pre same predstave.

Ninčić je autor najgledanijih predstava svih vremena “Audicija”, “Nova Audicija” i “Najnovija Audicija”. Do sada je izveo oko 3000 predstava, koje je pogledalo skoro dva miliona gledaoca. Sa svojom predstavom “Najnovija Audicija – Primi me!” samo u Hrvatskoj, u deset godina, nastupio je preko 600 puta.

– Do sada sam odigrao preko sto, sto pedeset stend-up-ova što više ni ne brojim. Prestao sam brojati nakon tri hiljade audicija. Borba je na neki način, što se tiče bar Hrvatske, da napravim jednu promociju u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski. Borim se da što više radim i što češće i šarolikije i na više mesta i što više nekog geografskog prostora. Ovo je mi jedno deseta predstava od 2003. godine kad sam prvi put ovde došao i radio. Imao sam i dve humanitarne predstave koje sam odigrao.Tako da je Vukovar bio moja česta stanica – ispričao nam je autor.

Nebojša Vidović, direktor Srpskog doma Vukovar izrazio je zadovoljstvo što su ugostili ovako zanimljivog glumca budući da humora uvek treba više.

– Željko Ninčić – Marinko Ćutuk i legendarna Sarajevska “Audicija” prilika su da se svi malo nasmejemo, razvedrimo od ovih naših svakodnevnih tema. Mislim da to jedan lep poklon za publiku. Mi smo u  poslu sa mnogim glumcima tako smo stupili u kontakt i sa Željkom. Na obostrano zadovoljstvo rešili smo da bude gost u Vukovaru – zaključio je zadovoljno Vidović.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.