15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Osnovan “Prosvjetin” pododbor u Borovu naselju

2 min read

U prostoru Srpske kuće u Borovu naselju u nedelju je održana osnivačka skupština pododbora Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” Borovo naselje. Za predsednicu je izabrana je profesorica Jelica Lipovac Dudaš, za zamenicu predsednice dr Ljiljana Bajac Nikolić, a za sekretara dr Tatjana Lipovac. Izabrana su i dva člana upravnog odbora Andreja Vukosavljević i Nikola Živković.

Po rečima Generalnog sekretara Srpskog kulturnog drušva “Prosvjeta” Slobodana Živkovića, ovo je 53. pododbor u sastavu društva sa sedištem u Zagrebu i 19. u sastavu Koordinacionog odbora za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem. Rukovodstvu novog pododbora poželeo je dobrodošlicu u veliku kulturnu porodicu!

Podršku novom pododboru u budućem radu dali su predsednik Koordinacije Svetislav Mikerević i potpredsednica SKD “Prosvjeta” Radmila Latas. Svoju podršku dao je i predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić koji je istakao važnost osnivanja ovog podobora za decu i omladinu u Borovu naselju, ali i za celu okolinu.

Predsednik Gradske organizacije SDSS-a Vukovar i zamenik gradonačelnika Srđan Kolar zahvalio se svima na saradnji i podršci u osnivanju pododbora te istakao da ovaj posao nije bio lak, ali je zbog zajedništva i upornosti svih aktera uspešno realizovan.

Izvor: Fb stranica SDSS Vukovar

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.