23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Vukovaru osveštan Parohijski centar

2 min read

Pravoslavni vernici u petak su proslavili praznik Prepodobne mati Paraskeve – Svete Petke, za koju se veruje da posebno štiti žene, decu i starije osobe. Tako je ovaj praznik i molitveno, uz brojne vernike, obeležen na Dobroj vodi u Vukovaru u hramu Prepodobne matere Paraskeve. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim uz sasluženje više sveštenika naše eparhije.

Nakon liturgije osveštan je Parohijski centar druge vukovarske parohije u Županijskoj ulici u Vukovaru. Pomenuti Parohijski centar, čija je izgradnja i uređenje trajalo nepunih deset godina, počeo je da gradi pokojni prota Jovan Radivojević. Projektna dokumentacija koštala je 250.000 kuna, koju je finansirao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, dok je za gradnju potrošeno oko 7.000.000 kuna. Izvođač radova bila je firma Produkt-gradnja.

U Parohijskom centru prostorije su na korištenje dobili i SKD “Prosvjeta” pododbor Vukovar i Vukovarsko srpsko pevačko društvo “Javor”.

Svečanosti u Parohijskom centru prisustvovali su predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić, predsednica Odbora za medije, informisanje i veru ZVO-a Jadranka Jaćimović, zamenik gradonačelnika grada Vukovara Srđan Kolar i predsednik Glavne skupštine SDSS-a Vojislav Stanimirović.

Izvor i foto: ZVO

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.