25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Reakcija vukovarskog SDP-a na predstavljanje plakata i slogana povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtvu Vukovara 1991.

2 min read

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je da će ove godine Kolonu sećanja prevoditi pripadnici HOS-a i poručio “svima onima koji imaju nešto protiv HOS-a” da ne dolaze 18. novembra u Vukovar. Grad Vukovar je predstavio i službeni plakat, na kojem piše ”Moj izbor i U dobru i u zlu”, s naglaskom na slovo U, što je izazvalo brojne reakcije.

Oglasila se i Gradska organizacija SDP-a Vukovar. Saopštenje koje potpisuje predsednica GO SDP-a Vukovar prenosimo u celosti:

– Potpuno smo zgroženi činjenicom da se ponovno žrtvom Vukovara politizira, ali na najgori mogući način i to nije slučajno, bliže nam se parlamentarni izbori.

Vukovar po ne znamo koji put postaje poligon za političke poene, no ovaj put su Gradonačelnik Vukovara i njegovi suradnici stvarno pretjerali. Nitko ne može odlučivati tko je dobrodošao, a tko nije dobrodošao pokloniti se žrtvi Vukovara – to je nedopustivo.

Zgrožava činjenica da u javnosti čujemo takve izjave, kao i isticanje slova U na plakatu koji treba simbolizirati obilježavanje žrtve koju su Vukovar, njegovi civili i branitelji dali. Kakve veze veliko U ima s obranom grada Vukovara? Pitanje je naravno, retoričko.

Gradonačelniče, Vukovar ovo nije zaslužio, s početkom Vaše kampanje mogli ste pričekati barem dok ne prođu dani sjećanja na žrtvu Vukovara – navodi SDP-ova Biljana Gaća.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link