02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nagrada “Evropski građanin” za 2023. Evropskog parlamenta uručena “Vukovarskim leptirićima”

2 min read

Na svečanosti u Gradskom muzeju Vukovar, u organizaciji Ureda Evropskog parlamenta u Hrvatskoj, Udruženju roditelja dece s teškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići” uručena je nagrada “Evropski građanin”. Nagrada se dodeljuje od 2008. godine projektima koji jačaju evropski duh solidarnosti, kreativnosti i motivacije i potiču aktivnosti kojima se konkretno izražavaju vrednosti iz Povelje Evropske unije o osnovnim pravima.

Nagradu je izvršnoj direktorici Udruženja Maji Milidrag uručila v.d. voditelja Ureda Evropskog parlamenta u Hrvatskoj Maja Ljubić Kutnjak.

Udruženje osnovano 2011. godine danas brine o 245 korisnika, dece s teškoćama u razvoju.

Prema rečima predsednice i osnivačice Udruženja Viktorije Matin, od samog početka svog rada učestvuju u javnom zagovaranju i unapređenju javnih politika za dobrobit dece s teškoćama, osoba s invaliditetom i njihovih porodica. Zahvaljujući radu Udruženja “Vukovarski leptirići” deca s teškoćama u razvoju u Vukovaru imaju na raspolaganju rehabilitacijske programe koji ne postoje unutar sistema socijalne zaštite.

– Nastojimo osigurati kvalitetnu opremu, sofisticirane uređaje i stručni kadar. Najveći problem u radu je održivost. U poludnevni boravak uključeno je 40 korisnika, 20 predškolske i 20 školske dobi. Nažalost, već treću godinu zaredom pokrenuli smo za taj program donacijsku kampanju “Budi moja krila”, rekla je Viktorija Matin.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.