22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Članice Udruženja “Negoslavčanke” učestvovale na 2. Regionalnom sajmu kulture razvojne saradnje

3 min read

Drugi Regionalni sajam kulture razvojne saradnje kojeg organizuju Fondacija Solidarna i Srpsko narodno veće, uz pokroviteljstvo Grada Petrinje i Turističke zajednice Grada Petrinje, održan je juče u Petrinji. Svrha sajma je umrežavanje, informisanje, edukacija lokalnih proizvođača i zajednica za održivi razvoj. Sajamom se želi predstaviti i promovisati one poslovne i društvene aktivnosti i programe koji doprinose revitalizaciji i održivosti lokalnih zajednica zemljotresom i razvojnim teškoćama pogođene Sisačko-moslavačke županije.

Sajam je bio prilika da Udruženje žena “Negoslavčanke”, organizatorima, izlagačima i posetiocima sajma u Petrinji, predstavi svoj rad. Predsednica ovog udruženja, Biljana Pejić donosi utiske sa sajma.

– Veliko je zadovoljstvo ponovo biti u Petrinji. Zajedno sa nama su bile i članice Udruženja žena “Zlatne ruke” iz Markušice. Sajam je postigao veliki uspeh jer je bilo preko 30 izlagača: OPG-ovaca, obrtnika, udruženja, predstavnika javnog i političkog života tako da je ostvaren cilj projekta. Nas posebno raduje što smo imali priliku da se po drugi put predstavimo na tom sajmu. Predstavili smo se sa kreativnim radovima koji su nastali na našim radionicama. Predstavili smo se i sa hranom i pićem koje je karakteristično za kraj iz kojeg dolazimo. Naš štand bio je najveseliji i najposećeniji, a u prilog tome govore redovi koji su se stvarali oko našeg štanda. Napravili smo dobar posao i ostavrili osnovni cilj, a to je da se upoznamo sa drugim ljudima i izlagačima, da ostavrimo kontakte za ubuduće i uspostavimo zajedničku saradnju vezano za projekte – istakla je Pejićeva.

Predstavnik Srpskog narodnog veća Boris Milošević čestitao je izlagačima koji svojim učestvovanjem pokazuju da sa zemljotresom život na Baniji nije stao.

– Danas je prilika da Banija pokaže svoju široku dušu. Da pokaže da zemljotresom život ovde nije stao, da ovde neko živi, da ovde neko radi, proizvodi i da tim svojim proizvodima čuva tradiciju i identitet svog zavičaja, rekao je ovom prilikom Milošević.

S.M.

Izvor foto: Biljana Pejić

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.