19/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Proširenje mreže hitne medicine u Vukovarsko-sremskoj županiji

2 min read

Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-sremske županije do sada je zbrinjavao životno ugrožene građane s ukupno sedam timova hitne medicinske službe koji su dostupni 0-24h. Zbog povećanja obima posla i broja pacijenata koji koriste zdravstvene usluge hitne medicinske službe, vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić i direktor Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-sremske županije Mato Matić predložili su povećanje broja timova hitne medicinske službe prilikom donošenja nove Mreže hitne medicine i sanitetskog prevoza koja uskoro treba biti na snazi.

Prema novoj mreži, županijski Zavod za hitnu medicinu dobiće dodatne Timove 2 za područje Županje i Vukovara koji će olakšati zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata, skratiti vreme zbrinjavanja i povećati dostupnost zdravstvene zaštite najugroženijim pacijentima. Kvaliteta zdravstvenog zbrinjavanja pacijenata dodatno će se podići specijalizacijom prvostupnika sestrinstva u delatnosti hitne medicine koja je već u toku. Zavod planira poslati na specijalizaciju ukupno 10 prvostupnika sestrinstva koji će raditi u Timovima 2. Nova Mreža hitne medicine i sanitetskog prevoza predviđa i 18 timova sanitetskog prevoza i prijavno-dojavnu jedinicu sanitetskog prevoza.

Važnost razvoja hitne medicinske službe prepoznata je, kako na nivou Vukovarsko-sremske županije od  strane župana Damira Dekanića, tako i na državnom nivou, od strane ministra zdravstva Vilija Beroša i direktorice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grba-Bujević.

Tekst i foto: VSŽ

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.