18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Trpinji održana 12. Dečja olimpijada

3 min read

Dečja olimpijada, koja je održana na stadionu Fudbalskog kluba “Sinđelić” danas u Trpinji, okupila je predškolce iz vrtića i pedagoških grupa s područja Vukovarsko-sremske županije, u kojima je rad s decom organizovan na srpskom jeziku i pismu.

Na Olimpijadi su učestvovala deca iz Dečjeg vrtića “Liliput” iz Trpinje, Bobote i Bršadina, Dečjeg vrtića “Zlatokosa” iz Borova, dečjih vrtića “Markušica” i “Vukovar II” i pedagoške grupe pri Osnovnoj školi “Negoslavci”.

Organizator Dečje olimpijade je Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije, na čijem je čelu Svetislav Mikerević.

– Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije organizuje 12. Dečju olimpijadu, koju finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. U programu učestvuje oko 170 mališana – rekao je Mikerević.

Zahvalio se srpskim institucijama iz Hrvatske koje su pomogle organizaciju ove manifestacije, kao i brojnim volonterima.

Deca su se takmičila u četiri discipline: trčanju na 50 metara, štafeti 4X25 metara, skoku u dalj i ekipnoj igri graničar.

Dečji vrtić “Zlatokosa” iz Borova osvojio je prva mesta u trčanju na 50 metara te u štafeti u konkurenciji devojčica i dečaka, prvo mesto u graničaru i drugo mesto u skoku u dalj u konkurenciji dečaka.

Program je završio podelom medalja, diploma i zahvalnica.

Koordinatorka Dečje olimpijade je Radmila Latas, direktorica Dečjeg vrtića “Zlatokosa” iz Borova.

– Ovo je jedina aktivnost u okviru koje se deca ovog uzrasta mogu sastati, družiti i veseliti, zajedno sa svojim vaspitačima i roditeljima. Želimo da naša deca na ovom predivnom zelenom terenu uz sunčan dan uživaju, da se takmiče, ali i da neguju fer plej, da se vesele svakom svom uspehu, ali i uspehu svojih drugara – rekla je Latas, koja se domaćinima iz Trpinje zahvalila na gostoprimstvu.

– Svake godine je neki drugi vrtić domaćin. Ove godine to je Dečji vrtić “Liliput” iz Trpinje, kojem se zahvaljujemo. Iduće godine vidimo se u nekom drugom mestu i vrtiću – poručila je Radmila Latas.

Organizaciju 12. Dečje olimpijade u Trpinji pomogli su i Zajedničko veće opština iz Vukovara, Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Opština Trpinja i Srpski demokratski forum.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.