18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na gradilištu u Mirkovcima pronađene 54 ručne bombe

2 min read

Od 31. avgusta do 10. oktobra policijski službenici protiveksplozivne zaštite Policijske uprave vukovarsko-sremske postupali su u 9 dojava o dobrovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u 20 dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici su sa 29 lokacija na siguran način izuzeli ukupno 84 ručne bombe, od čega su 54 bombe pronađene prilikom građevinskih radova zakopane u sanduku u Mirkovcima. Izuzeto je i 12 mina, 1,2 kg vojnog eksploziva, 6 okvira za municiju, dve automatske puške, dve puške, jedna vazdušna puška, dva pištolja, jedno topovsko zrno, jedan ručni bacač raketa i 4495 komada municije različitog kalibra.

Policijski službenici protiveksplozivne zaštite su preuzeli pronađeno i predano oružje, municiju i eksplozivna sredstva i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvek traje, pa iz policije pozivaju građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.

Foto: PU VS

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.