23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovski penzioneri obeležili Međunarodni dan starijih osoba

4 min read

U sali Kulturnog centra Borovo sinoć je u organizaciji Udruženja penzionera odražan svečani program povodom Međunarodnog dana starijih osoba. Kao i proteklih godina program su uvelučali mnogi učesnici među kojima je bilo najviše dece, kako iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa” i OŠ Borovo, iz Hora “Sanjalice” tako i iz borovskog KUD-a “Branislav Nušić” koji su recitacijama, pesmama i plesom svojim bakama i dedama ulepšali ovaj poseban dan. Program OŠ Borovo pripremila je nastavnica srpskog jezika Branka Banjac.

– Bilo je jako zanimljivo, bilo je mnogo publike. Mi smo za publiku spremali plesove i jedan veliki ples koji je bio jako zanimljiv – ispričao nam je Lazar Mišljenović.

– Imam puno baba i deda, a obožavam provoditi vreme sa bakom Novkom ona mi je omiljena baka jer mi uvek da sve što poželim. Ona radi u cvećari pa ako joj nešto treba pomognem i u kući joj znam pripremiti ručak i oprati suđe. Poštujte starije osobe – poručio je Siniša Ostojić.

Vrtićku decu za nastup pripremili su vaspitači Jelena Radulović i Igor Mijatović. Veliki aplauz za recitaciju “Dedino strašilo” dobila je 6-godišnja Lenka.

– Dedino strašilo: Moj djed je napravio strašilo u sred vrta misleći da će vrapce biti trta

i da će pobeći kuda koji kad vide strašilo kako stoji. Oni se nisu dali smesti već su mu počeli salatu jesti, ma ko se još boji iz čistog mira starog kaputa i šešira – odrecitovala nam je pesmu mala Lenka koja sa bakom i dedom voli ići u zološki vrt i bioskop, a često pomogne baki prati suđe.

Među učesnicima bili su i Muška pevačka grupa “Naši koreni”, koja deluje pri borovskom Srpskom-kulturnom društvo Prosvjeta i Ružica Radulović koja je odrecitovala tri pesme pokojne borovske pesnikinje Desanke Šijaković.

– Utisci su odlični i više od toga. Ova priredba upriličena Međunarodnom danu starijih osoba je nešto što je sve zadivilo i puna je sala bila i toliko slatko je bilo. A ko nas drugi može i obradovati toliko i nasmejati nego mala dečica svih uzrasta pa čak i ovi najstariji da “Naši koreni” koji su izveli svoje lepe tri numere baš smo svi oduševljeni. Vidim po licima svih da su prezadovoljni. Penzioneri su se trudili da to sve bude lepo, a vrtić, škola i Prosvjeta svi su dali svoj doprinos – rekla je u izjavi za Radio Borovo predsednica Udruženja penzionera Borovo Milica Popoadić.

Programu su prisustvovali i direktor Osnovne škole Borovo Tihomir Jakovljević, vukovarsko-sremski dožupan Srđan Jeremić, načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović i drugi predstavnici ovdašnjeg društvenog i političkog života.

– Naše udruženje penzionera svake godine Bogu hvala upriliči jedan ovakav događaj ili manifestaciju na kojoj uzmu učešće i deca iz vrtića i osnovne škole i to onda bude spoj mladosti i starosti i to onda izgleda i sentimentalno i emotivno i na ovakav način bude lepo ispraćeno. Svim osobama treće životne dobi čestitam međunarodni dan starijih osoba, želim im sreću i zdravlje i da što više vremena provedu u krugu svoje porodice – rekao je ovom prilikom načelnik Baćanović.

Za najmlađe učesnike u programu borovski penzioneri pripremili su slatke paketiće, a za sve prigodno posluženje.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.