17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Župan Dekanić organizovao prijem povodom Svetskog dana učitelja

2 min read

Povodom Svetskog dana učitelja – 5.oktobra, vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić organizovao je tradicionalni prijem za direktore osnovnih i srednjih škola s područja naše županije koji je održan u Andrijaševcima. Uz čestitke i zahvalnost prosvetnim radnicima, župan je izrazio zadovoljstvo što je većina školskih zgrada stradalih u julskom olujnom nevremenu sanirana u rekordnom roku tako da se nastava odvija normalno.
 
Na području županije deluju 72 škole i Dom učenika u Vukovaru, podsetila je pročelnica Upravnog odeljenja za obrazovanje i društvene delatnosti Jadranka Mustapić Karlić. Zadovoljna je radom škola koje kroz razne projekte omogućavaju učenicima da obogate svoje znanje i život.
 
Dobar primer takvog pristupa je Poljoprivredno šumarska škola u Vinkovcima koja je nosilac Regionalnog centra kompetentnosti. U projekat su uključene i poljoprivredne škole u Iloku i Županji, a vrednost projekta je oko 66 miliona kuna, rekla je direktorica Ružica Zucić.

Čestitku svim prosvetnim radnicima uputio je i domaćin, načelnik Opštine Andrijaševci Ante Rajković, zahvalivši im na trudu i zalaganju koje ulažu u obrazovanje dece.
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.