25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

ZVO: Vredni pokloni za školu u Banovcima

2 min read

U nevremenu koje je u julu zadesilo istok Hrvatske, u selu Banovci stradala je mesna škola, koja je i pre nevremena bila neuslovna za boravak dece. Učenici su ovu školsku godinu započeli u matičnoj Osnovnoj školi u Ilači, ali su se nakon sanacije vratili u svoju školu.

Predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar Dejan Drakulić i predsednica Odbora za obrazovanje Milica Stojanović posetili su učenike i zaposlene i doneli im vredne poklone.

– Na poziv i molbu direktorice da nabavimo ekran i laptop za potrebe novih razrednih odeljenja koja su formirana u ovoj školskoj godini, nabavili smo opremu i otišli da obiđemo učenike i školu. Bila je ovo prilika da porazgovaramo sa direktoricom i zaposlenima o potrebama, kako bi se nastava odvijala pod jednakim uslovima u svim učionicama. Ustanovili smo da nedostaje još nekoliko ekrana različite veličine zbog veličine učionica, pametne table i sportska oprema koja bi im zaista pomogla i unapredila fizičku kulturu. Tako da ćemo i u narednom periodu da pomognemo toj školi, kako bi razveselili našu decu, ali i učitelje i nastavnike koji će imati bolje uslove za rad, da što kvalitetnije prenesu znanje učenicima – izjavio je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

Područna škola u Banovcima ima 26 učenika i nastava se odvija po modelu A, na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, navode iz Zajedničkog veća opština.

Foto: ZVO

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link