04/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vera: Vukovarski policajci u pretrazi pronašli i oduzeli oružje i municiju

2 min read

Na temelju operativnog rada policijskih službenika Policijske stanice Vukovar ishođen je sudski nalog Županijskog suda u Vukovaru te je 4. oktobra obavljena pretraga doma i drugih prostorija u Veri, koje koristi 61-godišnji hrvatski državljanin.

Pretragom su pronašli i oduzeli jednu kuburu ručne izrade, jedan ručni bacač raketa, jednu ručnu bombu s nadražujućim sredstvom (suzavcem), jedan komad protivavionske pancirne municije, jednu malokalibarsku pušku, jedan zatvarač puške i 502 komada municije različitog kalibra.

Od 61-godišnjaka je do okončanja upravnog postupka privremeno oduzeto lovačko oružje, koje je zakonito posedovao.

Nadležnom državnom tužilaštvu policija će protiv osumnjičenog dostaviti krivičnu prijavu za krivično delo Nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih materija te će biti prekršajno procesuiran zbog prekršaja iz Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana, navode iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Iz policije podsećaju da akcija “Manje oružja, manje tragedija” još uvek traje. Pozivaju građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, koja će oružje na siguran način izuzeti.

Foto: PU VS

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.