25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dožupan Srđan Jeremić sa saradnicima posetio predstavnike srpske zajednice u Mirkovcima

4 min read

U okviru redovnih poseta opštinama i gradovima Vukovarsko-sremske županije zamenik župana Srđan Jeremić juče je organizovao posetu predstavnika Veća srpske nacionalne manjine grada Vinkovci, Fudbalskog kluba „Hajduk Mirko“ Mirkovci, predstavnika SDSS-a Vinkovci i Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremke županije, a održan je i sastanak sa gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem.

– Tekuća problematika o kojoj smo razgovarali odnosila se i na rešavanje problema u finansiranju Fudbalskog kluba “Hajduk Mirko ” iz Mirkovaca, potom potreba same crkve u Vinkovcima kao i rada Veća srpske nacionalne manjine grada Vinkovaca. Razgovarali smo o svim onim realizovanim projektima u proteklom vremenskom periodu, ali i onim planovima do kraja ove i onom što se planira i za sledeću kalendarsku godinu. Drago mi je što mogu istaći da je u proteklom vremenskom periodu dosta toga napravljeno, što je sanirana pravoslavna kapela na groblju u Mirkovcima, što je potpomognut rad Lovačkog društva u Mirkovcima, što je uređena u potpunosti Osnovna škola u ovom naselju, a posebno smo zadovoljni iznesenim planovima rada za naredni vremenski period. Gradonačelnik nas je informisao da se u Mirkovcima planira izgradnja biciklističe staze, da se planira izgradnja dečjeg igrališta jedne zelene oaze koja će biti kutak za odmor sve meštane i za razonodu najmlađima – istakao je ovom prilikom dožupan Jeremić.

Najavljeno je finansiranje cesta i sataza što predstavlja rad poboljšanju infrastrukture, a u planu je i izgradnja školske sportske dvorane u Mirkovcima.

– Rešili smo najbitnija pitanja o kojima smo razgovarali, a odnosi se na finansiranje rada Fudbalskog kluba, na izdvajanje određene količine finansijskih sredstava za opremanje crkveno-narodne sale u Vinkovcima, a takođe i vezano za rad Veća srpske nacionalne manjine do kraja ove godine. Moram pohvaliti odnos koji gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić ima prema pripadnicima srpske zajednice, on se zaista trudi izgraditi jednu adekvatnu kvalitetnu međuljudsku atmosferu jedne kvalitetne i dobre međuljudske odnose. Želim da i u narednom vremenskom periodu svi zajedno nastavimo u tom pravcu jer to je jedino ispravno i ono što nam može doneti i prosperitet i razvoj u vremenu koje je pred nama – smatra dožupan Jeremić.

Nakon izlaganja predstavnika institucija i udruženja, zaključeno je u okviru planiranih financijskih sredstava grad pomoći rešiti iznete probleme.

– Sa zamenikom župana imam odličnu saradnju gde on kroz svoju brigu za manjinsku zajednicu koja se nalazi u Mirkovcima svojim uticajem, ali naravno i idejama i jednom dobrom saradnjom pomaže da ustvari i dignemo razinu infrastrukture, da dignemo kvalitetu života na području Mirkovaca i evo zajednički sa svim onim akterima praktično društvenog života, kroz različita udruženja: Fudbalski klub, lovce kroz naravno crkvu kroz sve ono što deluje u ovom trenutku i okuplja u Mirkovcima činimo da taj život ima jednu dodanu vrednost da se diže iz godine u godinu. To smo ovde i zaokružili, možemo biti zadovoljni koracima koje smo zajednički učinili – poručio je, ovom prilikom, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

S.M.

Izvor foto: Srđan Jeremić

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link