23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Udruženje žena Vukovar organizovalo u Borovu obeležavanje Međunarodnog dana starijih osoba

2 min read

Na obeležavanju Međunarodnog dana starijih osoba u Borovu, u organizaciji Udruženja žena Vukovar, u nedelju se okupilo 50-ak osoba treće dobi.

– U Borovu smo se okupili u okviru programa “Gastro kultura” koji finansira Opština Borovo. Na današnjem obeležavanju Međunarodnog dana starijih osoba u Borovu imaćemo različite aktivnosti, od razmene starih recepata do kviza znanja o hrani, takmičenja u okretanju palačinki i pravljenju mini kuglica. Imaćemo i ples srca i ručak – rekla nam je pre početka programa u svečanoj sali na stadionu Jelena Janković iz Udruženja žena Vukovar.

Organizovano je i merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, a priliku da prekontroliše zdravlje nije propustila ni penzionerka Dragica Džogović.

– Još uvek sam aktivna, radim, šetam se, vozim bicikl. U ovoj dobi najvažnije je da nas služi zdravlje i da se družimo – priča Dragica.

Iako je Klub osoba treće dobi u Borovu prestao s radom, Udruženje žena Vukovar i nadalje će organizovati aktivnosti za starije osobe u Borovu u okviru novog trogodišnjeg programa, saznali smo od Jelene Janković.

– Članovi Kluba osoba treće dobi u Borovu su i nakon završeka projektnih aktivnosti izrazili želju za daljnjim okupljanjem. U okviru novog trogodišnjeg programa “Povezana zajednica”, koji provodimo uz finansijsku podršku Ministarstva rada, imaćemo jedan deo aktivnosti u saradničkim opštinama Borovo i Trpinja – ističe Jankovićeva.

D.Z. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.