17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Zbog oštećenja sedam automobila i dve teške krađe u Privlaci 54-godišnjaku određen istražni zatvor

2 min read

Po zaprimljenoj dojavi da u Privlaci 54-godišnjak pod uticajem alkohola upravlja putničkim automobilom, policijski službenici zatekli su muškarca u ugostiteljskom objektu u Privlaci s ključevima automobila vinkovačkih registracija kojim je prethodno upravljao.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 2,06 promila. Smešten je u posebnu prostoriju policije do prestanka delovanja opojnog sredstva, a vozačka dozvola mu je privremeno oduzeta.

Policijski službenici utvrdili su i sumnju da je oštrim predmetom oštetio sedam putničkih automobila parkiranih na parkingu ugostiteljskog objekta. Na mestu događaja proveden je uviđaj, a nad 54-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je počinio krivično delo „Oštećenje tuđe stvari“, kao i dve „Teške krađe“ u porodične kuće u Privlaci početkom maja ove godine.

Tokom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policijskim službenicima predao pištolj koji je otuđio u jednoj od navedenih provala u porodičnu kuću. Rešenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičenom 54-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mesec dana, a u nedelju je predan u osječki zatvor, saopštila je Policijska uprava vukovarsko-sremska.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.