21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

ZVO: Raspisan konkurs za kapitalne donacije

2 min read

Predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić u petak 22. septembra raspisao je Javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava za kapitalne donacije.

Ova institucija će za ovu namenu prijaviteljima dodeliti finansijska sredstva u iznosu od 300 hiljada €. Sredstava se dodeljuju za provođenje aktivnosti iz Operativnih programa nacionalnih manjina za period od 2021.- 2024. godine.

Pravo na dodelu finansijskih sredstava za kapitalne donacije mogu ostvariti jedinice lokalne samouprave, u kojima je udeo pripadnika srpske nacionalne manjine u ukupnom broju stanovnika najmanje 51 odsto, kao i županijska, gradska i opštinska veća srpske nacionalne manjine sa sedištem na području delovanja Zajedničkog veća opština.

Finansijska sredstva dodeljuju se za provođenje kapitalnih projekata, koji imaju za cilj povećanje i očuvanje vrednosti imovine, ulaganja u zemljišta, građevine i drugu dugotrajnu imovinu. Sredstva se dodeljuju za kupovinu ili izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju, energetsku obnovu, za uređenje i opremanje te održavanje društvenih domova, prostora sportskih klubova, kulturnih centara, etno kuća i drugih objekata u kojima se organizovano okupljaju i deluju pripadnici srpske nacionalne manjine.

Rok za podnošenje prijava je osam dana od objave konkursa na Internet stranici www.zvo.hr i oglasnoj tabli Zajedničkog veća opština. Prijave se podnose neposredno u Zajedničko veće opština u Vukovaru, Eugena Kvaternika 1 ili preporučeno poštom.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.