17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić održala koncert u Bijelom Brdu

5 min read

Meštani Bijelog Brda juče su imali priliku da ugoste kraljicu narodne muzike Lepu Lukić koja je celi život na sceni, a koja i danas ima mnogo energije kao da je na početku karijere. Kako je primljena u Bijelom Brdu pitali smo samu Lepu Lukić koja je na školskom igralištu u ovom mestu nastupila prvi put.

– Doček su mnogo lepo pripremili, ja sam seljačko dete tako da mi ovo ništa nije strano. Dočekali su me onako pravo srpski. Birala sam si pesme, prva pesma “Od izvora” je izabrala mene, a sve druge sam ja birala i pogađali su se ukusi sa publikom. Imam mnogo hitova, a narod je voleo ono što sam izabrala. Od 1965. godine pesma mi traje, kome je trajala pesma toliko? Nikom. Nisam se nadala da će toliko da traje, nisam prepotentna da kažem “Ja pa ja”, to nikad. Moje koleginice i kolege prihvataju što me svi zovu kraljicom narodne muzike, ali ja sam izglasana, izabrao me narod, koji me ne samo zbog pesme, nego i zbog drugih stvari zavoleo. Zavoleli su me zbog toga što sam pri zemlji, mogla je slava da me opije, a nije me opila. To je velika sreća za mene kad me ljudi traže, taj stimulans me podmlađuje i drži jer u životu imam samo pesmu, ona mi je sve – rekla je u izjavi medijima Lepa Lukić koja je iskoristila priliku i pozdravila slušaoce Radio Borova.

– Pozdravljam slušaoce Radio Borova, sve vas poštujem i ranije sam dolazila u Borovo, bilo je to davno. Tokom karijere nema mesta u kojem nisam bila barem jednom. Na putu do Bijelog Brda sam prošla kroz Borovo i podsetila sam se da sam tu dolazila u mladosti – rekla je sa osmehom na licu Lepa Lukić.

Za doček kraljice narodne muzike se pobrinula gastro ekipa Bijelog Brda. Zdravicu dobrodošlice Lepoj je uputio Slobodan Nešić iz Bijelog Brda koji joj je u Etno kući recitovao stihove pesnika Đorđa Nešića.

– Mi samo bjelobrdska gastro ekipa koja podržava ovakve i slične manifestacije. Kuvamo za goste autohtona starinska jela, a zna se šta se u Bijeom Brdu najviše kuva, to su fiš i pečena riba. To ćemo specijalno napraviti i za našu gošću Lepu Lukić, njen orkestar i sve uzvanice koji će biti u bjelobrdskoj Etno kući. Prostor kuće odiše starinom, izvornošću i autohtonošću našeg srpskog pravoslavnog naroda u Bijelom Brdu. Nama je čast ugostiti Lepu Lukić. Zdravica glasi: Podižem ovaj lončić, da vam poželim sreću svima, mladima decu, starima vina, muzika uvek da vam svira, a godine buduće da su vam zdrave, suprasne krmače, steone krave, nerasti vredni, bikovi resni,

pijetlovi glasni. Mačke vam se macile često, kučke vam se štenile resto, ma leglo vam sve na svoje mesto. Ako surfate na internetu, nasurfali na zgodnu tetu, terali kera, derali jarca, uši nek bride od bećarca, ajd živeli i u zdravlje, dobro nam došli – s ponosom je odrecitovao Slobodan Nešić i tako dočekao Lepu Lukić.

Za organizaciju koncerta pored opštine Erdut bilo je zaduženo i Veće srpske nacionalne manjine ove opštine kao i pomenuta bjelobrdska gastro ekipa i brojni volonteri, rekao je načelnik Opštine Erdut Jugoslav Vesić.

– Uspeli smo čuvenu Lepu Lukić dovesti u Bijelo Brdo, na neki način darivati koncert uz pomoć Veća srpske nacionalne manjine koje je organizator ovog skupa, ali tu učestvuje i Mesni odbor Bijelog Brda i Zajedničko veće opština kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Ovo je koncert koji smo darovali našim meštanima i okolini. Igrom slučaja jedan od momaka koji s Lepom sarađuje vodi njenu web stranicu i njen dugogodišnji suradnik je rodom iz Bijelog Brda tako da su se povezale priče i došlo je do saradnje s Lepom Lukić – zaključio je načelnik Vesić.

S.Mijatović

Izvor foto: Marija Andrijin i S. Mijatović

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.