21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-sremske županije održalo akciju “HOD ZA MS”

3 min read

Nacionalni dana multiple skleroze obeležava se 26. septembra, tim povodom Društvo multiple skleroze Vukovarsko-sremske županije danas je održalo „HOD ZA MS“ u gradu Vukovaru, a ujedno obeležava 20 godina rada i postojanja. Cilj Hoda je podizanje kvalitete života i davanje podrške osobama s multiplom sklerozom čime se sprečava njihova diskriminacija.

– Ove godine smo prvi put organizovali “HOD ZA MS”. Krećemo se od centra grada, sa trga prema Restoranu “Mornar”, onoliko koliko ko može da hoda. U hod su pozvani i građani Grada Vukovara i svi ljudi dobre voolje koji imaju želju da nam se pridruže u našem hodu. Prilikom hoda podelili smo i majice koje smo pripremili za sve učesnike hoda. Društvo multiple skleroze po prvi put ove godine organizuje „HOD ZA MS“, a to neće biti i zadnji put, da bi malo senzibilizovali javnost, da bi se malo približili građanima i osvestili ih o MS-u. Hodamo za sve osobe koje ne mogu da hodaju tačnije kojima je ova bolest onemogućila hod – istakao je u izjavi za naš radio Zoran Oljača predsednik ovog društva.

Tokom cele ove godine Društvo multiple skleroze kroz različite akcije obeležava 20 godina postojanja, a ovogodišnji Nacionalni dan obeležiće 25. septembra Domu kulture u Starim Jankovcima.

– Povodom tog dana imaćemo i predavanje doktora s kojima mi usko sarađujemo. Naše društvo se bori i trudi da budemo na usluzi našim teško pokretnim i nepokretnim korisnicima, da im poboljšamo kvalitetu života – rekao je Oljača i istakao da Društvo multiple skleroze Vukovarsko-sremske županije brine o preko 80 članova-korisnika.

– To su osobe koje su nam se dobrovoljno priključile, o kojima brinemo i vodimo računa. Društvo ima 45 zaposlenih od toga su 42 asistenta, dve osobe u kancelariji i vozača, na čega smo jako ponosini. Imamo i dva prilagođena vozila s kojima prevozimo naše članove za bolnice u Osijek, Vukovar ili Vinkovce, a vozimo ih i u Toplice Lipik, na taj način se trudimo poboljšati kvalitetu života obolelima od miltiple skleroze – zaključio je Oljača.

Akcija “HOD ZA MS” održana je pod pokroviteljstvom grada Vukovara i prema projektu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

S.M.

Izvor foto: Vera Oljača

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.