23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Predškolci iz opština Borovo, Negoslavci, Trpinja i Markušica otputovali u Beograd

3 min read

Grupa od 120 predškolaca iz Vukovarsko-sremske županije u pratnji 17 vaspitača otputovala je jutros na izlet u Beograd. Decu iz Borova ispred Dečjeg vrtića “Zlatokosa” ispratio je zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić. Podsetio je da reč o deci iz vrtića u kojima je vaspitno-obrazovni rad organizovan na srpskom jeziku i pismu. Ova ekskurzija organizovana je u saradnji s pomoćnicom ministra za rad i socijalnu politiku u Vladi Republike Srbije Sanjom Lakić i donedavnim generalnim konzulom u Vukovaru Aleksandrom Nakićem.

– Za decu je u Beogradu pripremljen kvalitetan i sadržajan program, koji je osmislila Sanja Lakić. Ispred hrama Svetog Save dočekaće ih Patrijarh srpski Porfirije, s kojim će obići hram. Za njih će biti postrojeni i “srednjovekovni vitezovi”. Nakon toga posetiće Zoološki vrt. Imaće priliku i da se vozićem provozaju po Kalemegdanu. Potom sledi ručak u društvu Patrijarha. Jedno lepo i sadržajno putovanje – rekao je Jeremić u izjavi za Radio Borovo.

Organizaciju ove ekskurzije pozdravila je i direktorica borovskog vrtića Radmila Latas.

– Iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa” u Beograd putuje 20-ero dece, u prati troje odraslih. Veselimo se susretu s Patrijarhom, boravku u hramu Svetog Save, poseti Zoološkom vrtu i druženju s drugarima iz ostalih vrtića na području naše županije – ističe Radmila Latas.

Pored predškolaca iz Borova na izlet su otputovali i njihovi vršnjaci iz Vukovara, Trpinje, Bobote, Bršadina, Markušice i Negoslavaca. Prema rečima zamenika vukovarsko-sremskog župana Srđana Jeremića svi sadržaji u Beogradu za decu su besplatni, a prevoz finansiraju Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine i opštine Borovo, Negoslavci, Trpinja i Markušica. Za osveženje tokom puta, flaširanu vodu i hranu, pobrinula se Samostalna demokratska srpska stranka.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.