17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

TZ Grada Vukovara: Vukovarski etno sajam od 22. do 24. spetembra

3 min read

U periodu od 22. do 24. septembra, u Vukovaru će biti održan već tradicionalni Vukovarski etno sajam – sajam tradicionalnih i umetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta, proizvođača hrane i pića na kojem svoje proizvode, uz bogat popratni i kulturno-umetnički program, izlažu proizvođači s područja cele Hrvatske, saopštili su iz Turističke zajednice Grada Vukovara.

Proteklih 15 godina sajam je rastao, razvijao se, dobijao nove sadržaje, sajmu su se priključili novi partneri, a organizovane su i uvek nove i maštovite radionice, a 2018. godine ova je manifestacija postala ponosni nosilac posebnog priznanja za promociju tradicijskih proizvoda na konkursu za Suncokret ruralnog turizma u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija.

Kako navode, na sajmu će biti izloženi ručno rađeni suveniri, odeća, predmeti od pruća, domaći med, kupinovo vino, proizvodi od aronije i bundeva, začinska paprika, vrhunska vina, sapuni domaće izrade i još puno toga.

I ove godine od 22. do 24. septembra na centralnom gradskom trgu posetioci će imati priliku uživati u blagodatima jeseni, uređenim prostorima, u raznovrsnom programu i ponudi malih proizvođača, OPG-a i obrtnika.

Osim sajamske ponude izložbeno-prodajnog karaktera i ove godine će posetioci s Udruženjem Nemaca i Austrijanaca Vukovar te Lions klubom Vukovar uživati u izvođenju nemačkih folklornih grupa i degustirati pivo na Vukovar Oktoberfestu, dok će Udruženje obrtnika Vukovar posetiocima kroz svoju tradicionalnu gastro-manifestaciju omogućiti da „okuse“ Hrvatsku.

Osim okusa i mirisa autohtonih hrvatskih jela pažnju će pleniti i lepota hrvatskih narodnih običaja, a za to šarenilo i živost pobrinuće se kulturno-umjetničko društvo Kolo iz Vukovara na svom godišnjem koncertu prvog dana manifestacije, dok će Tamburaški sastav Allegro prepoznatljivim slavonskim zvukovima zatvoriti ovogodišnji Etno sajam. Da dobre muzike bude po svačijem ukusu pobrinut će se i rock sastav Subkultura u petak i Tiho Orlić svojim velikim koncertom u subotu naveče – saopštili su iz Turističke zajednice Grada Vukovara.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.