23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SRD “Sloga” Borovo: Na takmičenju kadeta u pecanju na Plovak učestvovalo 12 takmičara

3 min read

Sportsko ribolovno društvo “Sloga” iz Borova organizovalo je u nedelju na Poretku takmičenje kadeta u pecanju na plovak. Od 26 kadeta, članova društva, takmičenju se odazvalo njih 12, saznajemo od predsednika društva Dragiše Stanića. Svaki takmičar za nagradu je dobio štap za pecanje, a tri prvoplasirana takmičara po pehar, u obe konkurencije, devojčica i dečaka.

– U konkurenciji devojčica prvo mesto osvojila je Srđana Šakić sa 535 grama ulovljene ribe, druga je Nikolina Grujić sa 390, a treća Jelena Grujić sa 270 grama upecane ribe. Kod dečaka prvo mesto pripalo je Aleksandru Maljenoviću, koji je upecao 840 grama, drugi je Stefan Galijaš sa 700, a treći Andrej Simić sa 355 grama ribe – rekao nam je Stanić.

U Ribolovnom domu u Borovu razgovarali smo s tri prvoplasirane takmičarke, 9-godišnjom Srđanom Šakić, sedmogodišnjom Nikolinom i njenom tri godine starijom sestrom Jelenom, koje su zadovoljne plasmanom i nagradama.

– Pecam dve godine. To mnogo volim. Mogu se takmičiti i osvojati nagrade, a i lepo je druženje – priča Srđana.

– Na početku nam nije baš nešto puno pecalo, a onda je krenulo. Na Dunavu se osećam super jer je mir i tišina – dodaje Nikolina.

– Bilo je različite ribe. Zadovoljna sam. Volim to što se družimo – kaže Jelena.

A evo šta su o ovom takmičenju za Radio Borovo rekli prvoplasirani kadet, 13-godišnji Aleksandar Maljenović i trećeplasirani, 12-godišnji Andrej Simić.

– Veoma sam zadovoljan osvojenim prvim mestom i ulovom. Član društva sam dve godine, a pecanje je opuštanje i užitak – rekao nam je Aleksandar.

– Koliko je slabo pecalo danas treće mesto je super. Upecao sam babušku, kesegicu i kedera. Pecam otprilike pet godina. To volim jer me opušta – dodaje Andrej.

Sportsko ribolovno društvo “Sloga” iz Borova danas ima 125 članova, 99 seniora i 26 kadeta.

D.Zečević

Foto: D.Zečević/ D.Šakić/J.Grujić

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.