23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Manifestacija “Dani smeha” ugostila glumce Teatra Kerekeš koji su izveli komediju “Beba”

4 min read

U sklopu manifestacije “Danis smeha” čiji je organizator Hrvatski dom Vukovar, juče je u toj ustanovi vukovarska publika imala priliku da pogleda predstavu „Beba“ Kerekesh teatra. Glumci Ljubomir Kerekeš i Mirna Medaković Stepinac kroz celu predstavu nasmijavali su publiku do suza. Svjetlana Fufić Beba ima puno problema i dolazi kod psihologa po prvi put te jednostavno započinje razgovor s čovekom u beloj radnoj odeći. Međutim, on je samo moler i jedino što zna je da mora okrečiti ordinaciju. Bebin problem su bivši muževi, a dijalog sa slučajnim psihologom s valjkom u ruci pun je zanimljivih momenata.

– Radi se o predstavi-komediji zabune. Sve je skupa zgodno zakukuljeno, što nije jednostavno ni napraviti, pre svega napisati, a onda i realizovati kroz glumu, da ujedno držite publiku, neću reći, u neizvesnosti, ali da kroz zabunu odmah ne identifikuju o čemu se radi, nego uspevati, tu zabunu i uputnik držati do pred sam kraj predstave – rekao je Ljubomir Kerekeš koji je najpoznatiji po ulozi Ferde Jurića u seriji “Zauvijek susjedi”.

U Teatru Kerekeš predstava “Beba” nastala je pre godinu dana, a sinoć je bilo njeno osamdeseto izvođenje.

– Osnovni moto stvaralaštva Teatra Kerekeš je da se zajedno s ljudima i mi dobro zabavimo i nasmejemo i da takve srećne i smešne uspomene odnesu nakon predstave. Mislim da nam to danas svima treba, dokaz je ovo veče, a i juče kad je Jan (Kerekeš) imao stand up. Počašćeni smo što smo tu, što nas se kontinuirano zove. Daj Bože da tu saradnju možemo nastaviti, verujem na obostrano zadovoljstvo. Kad god i sa bilo kojom predstavom naš teatar će doći jer se, na neki način, usuđujem reći, postoji jedna percepcija kod publike, da znaju šta da očekuju, ali isto tako da znaju da očekuju nešto što nije na prvu loptu loš vic, nego između redova, mi kao Kerekeš teatar progovaramo o vrlo važnim i velikim problemima društva s kojima se ono susreće, pre svega mali čovek, velikog srca – istakao je sa zadovoljstvom Ljubomir Kerekeš.

Kao i uvek kada gostuje Kerekesh teatar, sala Hrvatskog doma bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

– Došao sam jer poznam Ljubomira i pratim Kerekeš teatar. Večeras sam se baš nasmejao. Smejao sam se i sat i po pre predstave jer sam imao čast da sedim s glumcem na piću. Pratim ih redovno, bio sam i juče kad je glumio Jan Kerekeš. Bio sam na nekoliko njihovih predstava jer volim smeh – rekao je Mladen Milanović iz Vukovara.

Ivanka Miličić, direktorica ustanove u kluturi Hrvatski dom zadovoljna je i saradnjom i odigranom predstavom glumaca Kerekeš Teatra.

– Članovi Kerekeš teatra, od početka, osim jedne godine, do danas naši stalni gosti. Raduje me kad vidim da je publika zainteresovana i kad se zaista opravdan naziv manifestacije “Dani smeha”. Publika je celu predstavu imala priliku da se smeje – zaključila je Miličić te dodala da će se večeras na “Danima smeha” predstaviti glumci Pozorišta “Moruzgva” s predstavom “4 poze sretan svršetak”, a sutra uveče i glumci B Glad Produkcije koji će izvesti predstavu “Tvorničke postavke”.

S.M.

Izvor foto: Stranica Teatra Kerekeš

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.