17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nove knjige u “Prosvjetinoj” biblioteci u Borovu

3 min read

U biblioteku Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo stiglo je 40-ak novih naslova za decu i odrasle.

Prema rečima bibliotekarke Vedrane Spasojević, nove knjige za decu nabavljene su u okviru projekta “Raspust u biblioteci”.

– Kupovina novih knjiga za decu ostvarena je sredstvima Zajedničkog veća opština iz Vukovara. Borovskom pododboru odobrena su sredstva za realizaciju radionica namenjenih deci, koje se provode u dve etape. Prva je bila tokom leta, a druga je u planu na jesen, u okviru obeležavanja Meseca knjige. Pored aktivnosti koje su osmišljene za najmlađe, kupljene su i knjige za decu. Nabavljeno je 17 novih naslova, među kojima su i slikovnice Andrije Miloševića. Pozivam decu da dođu u biblioteku i uživaju u novim knjigama – kaže Spasojevićeva i podvlači da deca ne plaćaju članarinu. Radno vreme biblioteke je ponedeljkom i utorkom od 15 do 19, a sredom, četvrtkom i petkom od 10 do 14 časova.

Za stariju čitalačku publiku nabavljeno je 27 novih knjiga.

– Vukovarsko-sremska županija svake godine objavljuje javni poziv za sufinansiranje projekata iz kulture. Proteklih godina naš pododbor se redovno prijavljuje i ostvaruje sredstva. Ove godine odobren nam je iznos od 250 evra za projekat “Biblioteka, mesto novih avantura”. Za navedeni iznos kupljene su knjige za odrasle, za biblioteku koja je sada bogatija za 27 novih naslova. Verujem da će se novim knjigama najviše obradovati naši redovni korisnici – ističe Vedrana Spasojević.

Dodaje da je reč o knjigama domaćih i stranih autora, među kojima su Borislav Pekić, Vanja Bulić, Vedrana Rudan, Slavenka Drakulić, Ljiljana Habjanović Đurović, Novak Đoković, Paulo Koeljo, Elena Ferante i drugi. Posebno je izdvojila roman “Mileva Ajnštajn: Teorija tuge” Slavenke Drakulić i knjigu Novaka Đokovića “Serviraj za pobedu”.

Pozvala je sve ljubitelje lepe pisane reči da dođu u biblioteku Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo i izaberu knjigu za sebe.

Biblioteka raspolaže fondom od oko 12 hiljada naslova.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.