30/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Osnovnoj školi Borovo danas obeležen Dan sporta

3 min read

U Osnovnoj školi Borovo danas je različitim sportskim aktivnostima obeležen Dan sporta. Učenici mlađih razreda započeli su Dan krosom, a učenicima od petog do osmog razreda data je mogućnost da učestvuju u odbojci na pesku, malom fudbalu, u igri graničar, košarci ili badmintonu.

– Dobio sam veliku podršku i bilo mi je sjajno. Bavim se fudbalom. Zdravo je baviti sportom i trenirati vani – rekao je Jovan Mišljenović, koji budući da je đak prvak, prvi put učestvuje u Danu sporta. Ovaj dečak kaže da mu je bilo jako zanimljivo pogotovo što mu je u krosu u konkurenciji dečaka pripalo prvo mesto.

– Osvojila sam prvo mesto u trčanju. Jako sam sada umorna i trčala sam najviše što sam mogla. Inače treniram košarku. Bavljenje sportom je važno da imaš mnogo, mnogo energije dok trčiš, time postigneš svašta, sport je važan i za zabavu – rekla nam je Anja Mišljenović, učenica četvrtog razreda OŠ Borovo.

U Danu sporta igranjem fudbala učestvovao je i Stefan Mićanović, učenik šestog razreda.

– Meni Dan sporta predstavlja zabavu jer svi zajedno igramo različite sportove. Sport je važan za naš razvoj, za razmišljanje i za druženje – priča Stefan koji trenira fudbal.

Direktor OŠ Borovo Tihomir Jakovljević izrazio je zadovoljstvo odazivom učenika i istakao da uvek s decom ragovaraju o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima.

– Kao i proteklih godina, početkom nove školske godine organizujemo Dan sporta gde se deca zajedno sa učiteljima i nama zaposlenima razonode. Pokušavamo da vratimo kult sporta i bavljenja fizičkom kulturom, pokušavamo da deci usadimo sportske vrednosti, da pokažemo koliko je sport zdrav. Svakodnevno im govorimo da je sport nešto najzdravije, čime se trebaju baviti, da što više u školu idu peške ili biciklima jer je poslednjih godina postala moda da se deca dovoze autima u školu, da se malo kreću, kompjuteri i telefoni su preuzeli fizičke aktivnosti, a kroz sve ove aktivnosti pokušaćemo da sport vratimo na neke bolje koloseke, da deca budu što zdravija, da budu fizički spremnija. Nadamo se i očekujemo da će kroz reforme školstva biti uveden i poneki sat fizičkog vaspitanja više – izjavio je za naš radio direktor OŠ Borovo, Tihomir Jakovljević.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.