18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na Javni poziv za subvencije borovskim privrednicima zaprimljena još tri pravovremena zahteva sa potpunom dokumentacijom

2 min read

Opština Borovo objavila je drugi administrativni zapisnik zahteva pristiglih na Javni poziv za dodelu finansijskih sredstava iz budžeta Opštine Borovo za poticanje privrednog razvoja u 2023. godini.

Zapisnik se odnosi na prijave dostavljene nakon 7. avgusta, a reč je o još tri pravovremena zahteva sa potpunom dokumentacijom. Prema Pravilniku o uslovima, kriterijumima i načinu ostvarivanja prava na poticajne mere, zapisnik je objavljen na internet stranici i oglasnoj tabli Opštine Borovo te se prosleđuje opštinskom načelniku radi donošenja konačne odluke.

U prvom krugu, 29. avgusta, ugovore su dobila 43 privredna subjekta iz Borova, koja su prošla administrativnu proveru.

Reč je o meri koja se provodi treću godinu zaredom, a odnosi se na povrat 50 odsto doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje.

Javni poziv biće otvoren do kraja godine, odnosno do utroška planiranih sredstava, a za subvencije privrednicima predviđen je iznos od oko 80 hiljada evra.

Otvoren je i Javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih porodica u 2023. godini, na koji su dosad stigla četiri zahteva, od planiranih 10, saznajemo u Opštini Borovo.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.