25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U OŠ Borovo 215 učenika, od čega 17 đaka prvaka

2 min read

Nova nastavna godina počela je i za 215 borovskih osnovaca, od kojih je 17 đaka prvaka, saznajemo od direktora škole Tihomira Jakovljevića.

– Ove godine imamo 215 učenika, što je manje u odnosu na prošlu školsku godinu, koju smo završili sa 234 učenika. Nažalost, takav je demografski trend. Ove godine imamo samo 17 prvaka. To je porazno, ali je takva situacija, ponavljam, i u drugim mestima na istoku Hrvatske. Nadamo se da će idućih godina biti bolje – rekao je u izjavi za Radio Borovo direktor OŠ Borovo.

Učenike i ove godine u školi čekaju besplatni udžbenici, radne sveske i drugi nastavni materijali.

– Učenici i ove godine dobijaju besplatne udžbenike od resornog ministarstva. Republika Srbija, odnosno AP Vojvodina pobrinuli su se da deca dobiju besplatne radne sveske i pomoćna nastavna sredstva. Likovne mape kupilo je Zajedničko veće opština iz Vukovara. Opština Borovo je počastila roditelje prvaka sa 150 evra. Na materijalne uslove se ne možemo žaliti. Jedini problem je sve manji broj dece – kaže Jakovljević.

Iz Osnovne škole Borovo svim učenicima žele srećan i uspešan početak nove nastavne godine.

Nastava u OŠ Borovo organizovana je u dve smene, koje se rotiraju.

Za učenike drugih, četvrtih, šestih i osmih razreda, koji idu u prvu smenu, nastava je počela jutros u 8 časova, dok za učenike prvih, trećih, petih i sedmih razreda u drugoj smeni nastava počinje u 14 časova.

Doček đaka prvaka biće organizovan ispred glavnog ulaza u školu, gde će ih dočekati njihovi učitelji, zajedno s pedagogom i direktorom škole.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link