22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Najbolji fiš na Fišijadi u Borovu skuvao Daljac Nikola Čalošević

4 min read

Prvo mesto na 26. borovskoj Fišijadi, takmičenju u kuvanju fiša za “Zlatni kotlić Borova 2023”, u konkurenciji 68 takmičara iz Hrvatske i Srbije osvojio je Nikola Čalošević iz Dalja.

– Nisam očekivao pobedu, ali sam više puta osvajao prva mesta na fišijadama u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji, u Veri, Trpinji i Dalju, prvi put u Borovu – priča Nikola, koji smatra da je za pobedu zaslužna “daljska voda i sveža riba”.

Drugo mesto pripalo je Sanelu Nediću iz Vukovara, koji je i ranijih godina na fišijadi u Borovu osvajao nagrade, uključujući i prva mesta.

– Ova nagrada mi puno znači. Zahvaljujem žiriju što je i ove godine izabrao naš fiš. Potrudiću se da iduće godine budemo još bolji. Hvala svima na podršci i na lepo organizovanoj fišijadi, jednoj od najvećih i najboljih na našem području – rekao nam je drugoplasirani takmičar.

Treći je bio Svetislav Kolarević iz Jagodnjaka.

– Na borovskoj fišijadi smo već šestu godinu. U Borovu smo osvojili prvo mesto za čobanac, a ovo je prva nagrada za fiš. Smatram da fiš mora biti prirodan, da se oseti ukus ribe, da čorba ima gustinu i da je dobra paprika. Lepo je što se okupio veliki broj ljudi. Treba što više ovakvih druženja – kaže trećeplasirani takmičar i predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagodnjak.

O najboljim fiševima odlučio je tročlani žiri, čiji su članovi bili Slobodan Veselinović iz Mirkovaca i Miloš Ustić iz Ostrova, a predsednik Momir Pantelinac iz bjelobrdske Gastro ekipe.

– Bilo je dosta dobrih fiševa. Baš smo se borili, dok nismo uskladili mišljenja. Najbolji fiš je dobio 72 boda, drugi 64, a treći 60. Ocenjuje se ukus, boja, gustina čorba, a “potkovica” mora biti u jednom komadu – ističe Pantelinac.

Organizatori iz Fudbalskog kluba “Sloga” sa sponzorima obezbedili su nagrade za tri prvoplasirana takmičara.

– Prva nagrada je LCD televizor, druga mesoreznica, a treća večera za četiri osobe u restoranu “Mornar” u Vukovaru. Zadovoljni smo odazivom učesnika, ove godine imali smo 71 kotlić, a uzorke je dalo 68 takmičara. Zahvaljujem se svima koji su podržali ovogodišnju organizaciju, prvenstveno Opštini Borovo kao generalnom pokrovitelju – podvlači predsednik Kluba Ilija Zečević.

Nakon takmičarskog dela, večere i proglašenja pobednika, druženje u šatoru na školskom igralištu u Borovu potrajalo je dugo u noć, uz muziku uživo, a gosti večeri i ove godine došli su iz Republike Srpske, Goci bend Gorana Ivanovića, poznat po pesmama “Vozi me na Pale”, “Svira frula, svira violina”, “Vakcina” i drugim pesmama kojima su osvojili publiku širom regiona.

– Veliki pozdrav za sve slušaoce Radio Borova. Prošle godine smo bili prvi put u Borovu i oduševili se prijemom na koji smo naišli. Kad su me organizatori ponovo kontaktirali i pitali da li mogu doći i ove godine sve svoje obaveze sam ostavio po strani. Volim ovaj narod i ovu publiku – poručio je popularni Goci, koji je sa svojim bendom, osnovanim u Foči, na muzičkoj sceni već 15-ak godina, a pojavili su se i u filmu “Južni vetar”.

Posetioce su zabavljali i Senka Edelinski, Teodor Katić i Tamburaški sastav “Dunavske zore” iz Borova.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.