18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Počela nova pedagoška godina – u borovski vrtić upisano 80 mališana, od toga 25 predškolaca

3 min read

S današnjim, 1. danom septembra započela je nova pedagoška 2023./2024. godina, a u Dečji vrtić “Zlatokosa” Borovo upisano je 80 mališana. Ovog puta predškolska grupa broji dvadesetpetero dece.

– Rad je organizovan u četiri vaspitne grupe. U prizemlju su dve mešovite, a gore na spratu su dve starije grupe, od kojih je jedna predškolskog uzrasta. Ove godine imamo 25 predškolaca koji će na jesen da krenu u prvi razred – potvrdila je u telefonskoj izjavi za Radio Borovo direktorica ove ustanove Radmila Latas.

Već duži niz godina predškola je obavezna tako da direktorica Latas poziva roditelje da upišu predškolce u vrtić, ako to još nisu.

– Predškola je obavezna unazad deset godina, ali od pre dve godine je Zakon uveo novinu, da je predškola ne samo obavezna nego i da roditelji, koji ne budu upisali decu u predškolu, na neki način mogu da snose i određene posledice. Pozivam sve roditelje koji imaju decu predškolskog uzrasta na području opštine Borovo da dovedu svoje mališane i upišu ih u naš vrtić – apelovala je direktorica Latas.

Opština Borovo, kao osnivač ove ustanove, u zadnje vreme sufinansirala je rekonstrukciju i uređenje vrtića te prilagođavanje energetskoj efikasnosti. Promenjeni su vrata, prozori i podovi, postavljena je nova rasveta i uvedeno grejanje na pelete. Dvorište je uređeno, postavljene su nove sprave za decu sa gumenom podlogom, osposobljena je nova dvorana, a za vreme raspusta postavljene su i nadstrešnice u dvorištu vrtića.

– Nadstrešnice su, na našu veliku radost i zadovoljstvo, završene. Naš osnivač – opština Borovo je u saradnji sa Uredom za demografiju kroz projekat ostvarila određena sredstva i dodala sredstva iz budžeta opštine kako bi se izgradile tri fiksne nadstrešnice koje su iznad peščanika i jednog betoniraong dela tako da deca imaju znatno bolje uslove za boravak vani, kada je leto i kada je vruće. Nadstrešnice su znatno veće tako da ima i veće hladovine što je važno jer koristimo svaki momenat da deca provedu vreme na dvorištu, na otvorenom, na vazduhu, da im se boravak što bolje osmisli. Nadstrešnice su krasne i izuzetno su funkcionalne – smatra direktorica DV “Zlatokosa” Borovo Radmila Latas.

U borovskom vrtiću zaposleno je osam vasitača koji će i ove pedagoške godine dati sve od sebe da boravak i rad za decu bude što edukativniji i zanimljiviji.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.