17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Akcija “Manje oružja-manje tragedija” još traje

2 min read

Od 27. jula do 31.avgusta 2023. godine policijski službenici protiveksplozivne zaštite Policijske uprave vukovarsko-sremske postupali su u 17 dojava o dobrovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u 11 dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici su sa 28 lokacija na siguran način izuzeli ukupno 20 ručnih bombi, dve minobacačke mine, jednu bombu ručne izrade, 0,8 kg vojnog eksploziva,  8 spremnika za municiju, jedan ručni bacač raketa, četiri automatske puške, 22 okvira za automatsku pušku, dve vazdušne puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan pištolj,  jedno topovsko zrno i 1400 komada municije različitog kalibra. Pronađeno i predano oružje, municija i eksplozivna sredstva spremljena su u skladište Policijske uprave do uništenja.

Iz policije poručuju da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvek traje i pozivaju građane, koji još uvek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.