23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na godišnjicu kornatske tragedije počast stradalim vatrogascima odaće i borovski DVD, u 15,25 upaliće sirene na vozilima

2 min read

Od kornatske tragedije, u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca, mahom mladih ljudi, navršilo se 16 godina.

Prilikom gašenja požara na Kornatu 30. avgusta 2007. poginulo je 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog – Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev Mikulin. Jedini preživeli je Frane Lučić iz Tisnog.

Komemoracija stradalim vatrogascima biće održana u spomen-parku na Kornatu.

Kako su najavili iz Hrvatske vatrogasne zajednice, u 15 časova i 25 minuta oglasiće se sirene širom Hrvatske, kojima će biti odata počast stradalim vatrogascima na Kornatu, kao i Marinku Juriću, članu DVD-a Stari Grad koji je preminuo 29. avgusta 2007., prilikom gašenja požara na Hvaru.

Počast stradalim vatrogascima odaće i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo.

U 15 časova i 25 minuta upaliće sirene na vatrogasnim vozilima, u trajanju od 60 sekundi, prema zapovesti glavnog vatrogasnog zapovednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića, u spomen na stradale vatrogasce na Kornatu 30. avgusta 2007. godine, navode iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.