18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Borovu uručeni ugovori privrednicima, pravo na potpore ostvarila 43 privredna subjekta

3 min read

U Borovu su jutros uručeni ugovori privrednicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz opštinskog budžeta. Budući da je Javni poziv za dodelu finansijskih sredstava iz budžeta Opštine Borovo za poticanje privrednog razvoja u 2023. godini i dalje otvoren, sredstva će u ovom krugu dobiti 43 privredna subjekta, koja su prošla administrativnu proveru, saznajemo od načelnika Zorana Baćanovića, koji je ispred Opštine Borovo, u velikoj sali Kulturnog centra, potpisao ugovore s privrednicima.

– Ovim programom Opština Borovo, treću godinu zaredom, privrednim subjektima koji svoju delatnost obavljaju u Borovu vrši povrat doprinosa u iznosu od 50 odsto, koje oni plaćaju na osnovu obaveza za penziono i zdravstveno osiguranje. Znamo da sličnu meru koriste privredni subjekti koji su registrovani na području grada Vukovara. Opština Borovo na ovaj način želi privredne subjekte iz Borova dovesti u ravnopravan položaj s privrednicima iz Vukovara i olakšati njihovo poslovanje – rekao je načelnik Zoran Baćanović, koji ističe da o interesu za ovu meru govori i podatak o 65 registrovanih obrta Borovu.

Ugovor je potpisao i Siniša Roknić, predstavnik jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću za usluge i trgovinu.

– Bavimo se uglavnom knjigovodstvenim uslugama. Poslujemo od 2006. godine, a mere koristimo već treću godinu. Veoma su dobre i pomažu u radu u ovim teškim vremenima, u uslovima inflacije i nedostatka radne snage. Zaista nam to podmirenje doprinosa od 50 odsto puno znači – rekao je Roknić u izjavi za Radio Borovo.

Bespovratna sredstva dobro će doći i Bogdanki Jeremić, vlasnici obrta za uslužno snimanje i fotografisanje.

– Ove godine obeležavamo 10 godina neprekidnog rada. Ova sredstva nam, zaista, znače puno, olakšavaju naš rad. Hvala Opštini Borovo što misli na nas male preduzetnike kojima je ova potpora jako važna – priča Bogdanka.

Pravo na potporu iz opštinskog budžeta po prvi put ostvario je Miloš Galijaš, vlasnik novootvorenog obrta za građevinske usluge.

– Poslujem četiri meseca. Ova mera bila je podstrek za otvaranje obrta. Odlična mera! Nadamo se da će se ovaj program nastaviti i u narednim godinama – podvlači Miloš.

Javni poziv za poticanje privrednog razvoja, vredan 80 hiljada evra, biće otvoren do kraja godine, odnosno do utroška planiranih sredstava.

D.Z.

Foto: D.Z. / Opština Borovo

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.