23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Potpisan ugovor za projektnu dokumentaciju izgradnje biciklističkih staza u Vukovaru

2 min read

U Gradskoj većnici Grada Vukovara gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o nabavci usluge izrade projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke infrastrukture na području Grada s izvođačem radova, firmom GRAPID d.o.o. iz Osijeka.

– Ishod realizacije ovog ugovora je projektna dokumentacija za nove kilometre biciklističkih staza. Trenutno na području Grada Vukovara imamo 17 kilometara biciklističkih staza, a ovim projektom ta bi se brojka trebala poduplati, na 35 kilometara, što nam je namera i plan već godinama. Ovime krećemo ka konkretnoj realizaciji. Cilj potpisivanja Ugovora je iskoristiti agendu Evropske unije u smislu zelene tranzicije, ali ono što je još važnije, povećati sigurnost naših građana – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Izgradnja biciklističke staze predviđena je u ulicama: Svete Ane, Lipovački put, Vinkovačka, Kolodvorska, A. Starčevića, Jana Bate, Blage Zadre, Domovinskog rata, Hrvatskog zrakoplovstva, Kralja Zvonimira, Matice Hrvatske, Jankovo, Erovac, Antuna Matije Reljkovića, Bogdanovačka, Desna supoderica i Veća Evrope.

– Ispred projektnog ureda Grapid d.o.o. Osijek veoma mi je drago što smo potpisali Ugovor o izradi biciklističko pešačkih staza u Vukovaru. Biciklistička infrastruktura sama po sebi povoljno utiče na lokalne migracije stanovnika, na smanjenje CO2 i na poticanje zdravog života. Drago nam je što smo deo ove priče u Gradu Vukovaru – istakao je predstavnik firme GRAPID d.o.o. Osijek Josip Dominković.

Vrednost potpisanog Ugovora iznosi 73.375 eura s PDV-om, od čega je 90 % finansirano od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, a ostalih 10 % iz gradskog budžeta.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.