25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Lopovi sa groblja u Bijelom Brdu otuđili vredne mesingane ukrase

2 min read

Krađa na mesnom groblju u Bijelom Brdu, gde su nepoznati počinioci s pojedinih grobnica i spomenika poskidali vredne mesingane ukrase, uznemirila je meštane Bijelog Brda i stanovništvo Opštine Erdut, saznajemo od Anđelke Tomašević, direktorice komunalnog preduzeća “Čvorkovac”.

– U toku današnjeg dana uočene su nezakonite radnje na groblju u Bijelom Brdu, gde su vlasnici grobnica uočili da su im otuđeni vredni mesingani ukrasi. Pozvali smo policiju i preduzeli sve radnje, s ciljem zaštite groblja i vlasnika od daljnih krađa i oštećenja grobnica – kaže Tomaševićeva i napominje da je pregledom groblja utvrđeno da nije došlo do većih oštećenja grobnica, već je reč o krađi.

– Policija preduzima sve potrebne radnje, ali je važno da svaki vlasnik, koji uoči nedostatke na porodičnoj grobnici, štetu prijavi komunalnom preduzeću “Čvorkovac” i policiji, u ovom slučaju II.PP Osijek – dodaje naša sagovornica.

Navodi i da su u saradnji s Opštinom Erdut preduzeli određene mere, kako bi groblja zaštitili od krađa.

– Žao mi je što izlazimo u javnost s ovakvom informacijom, ali smatramo da na ovaj način štitimo i naše građane – zaključila je Tomaševićeva.

D.Z

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link