01/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

GD Crvenog krsta Vukovar: Završna konferencija projekta “Pruži mi ruke”

3 min read

Gradsko društvo Crvenog krsta Vukovar održalo je u Gradskom muzeju Vukovar završnu konferenciju EU projekta „Pruži mi ruke“. Radi se o projektu koji im je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih predloga „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza III“. Projekt je započeo 2. januara ove godine, a završava s drugim danom septembra. Projekat je omogućio zapošljavanje 31 žene, koje su se nalazile u nepovoljnom položaju i bile nezaposlene.
– Moje dužnosti su bile da obilazim starije ljude, koji su usamljeni, koji imaju svoje posebne potrebe. Razgovor, druženje, šetnja, nabavka po apotekama i na pijaci bili su moji poslovi. Pre dve godine sam bila zaposlena na istom ovom programu. Volim da komuniciram s ljudima, drago mi je da mogu da pomognem i da im izađem u susret – rekla je u izjavi medijima, Dušanka Popović iz Borova koja je kroz šest meseci pružala usluge podrške za šest krajnjih korisnika.

Direktor Gradskog društva Crvenog krsta Vlatko Glavaš, istakao je da je reč o hvalevrednom projektu.
– Drago mi je što smo se prvi put uključili u ovaj projekat “Zaželi – Pruži mi ruke”, zaposlili 31 ženu koje su brinule o preko 200 korisnika. Uz najmanje početne probleme tokom projekta, i korisnici i žene su zadovoljni. Rezultat je i više nego dobar, planiramo da nastavimo realizaciju tog projekta u sledećoj fazi jer vidimo da je osobama treće životne dobi zaista potreban ovaj projekat, potrebna nega i lepa reč. To je jako lep i human projekat, kao što smo i mi humana organizacija – istakao je Glavaš.
Koordinatorka projekta, na kojem su partneri bili Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalni rad je Lucija Čakan.
– Svi su zadovoljni, nismo imali problema u ovih šest meseci. Dosta njih mi se javljalo da li bi opet krenuli sa projektom tako da su svi nestrpljivi, kako žene tako i korisnici. Dosta tih žena je već odradilo ovaj projakat tako da su u sve upućene, a one mlađe od 50 godina su se isto tako snašle u poslu. Svi smo prezadovoljni i nadamo se da ćemo projekat uskoro opet realizovati – rekla je Čakan.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.