21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SRD “Sloga” Borovo: Stojan Simić pobedio u takmičenju u feeder pecanju

5 min read

U organizaciji Sportsko ribolovnog društva “Sloga” Borovo juče je na Dunavu organizovano još jedno takmičenje u pecanju, ovog puta u pecanju feeder tehnikom koje je održano po treći put. Za pecanje se prijavilo 16 takmičara, a titulu najboljeg poneo je pecaroš Stojan Simić koji je upecao 3 kg i 60 grama ribe.

– Prvo mesto osvojio je Stojan Simić dobio je rolnu za fider pecanje i prelazni pehar, drugo mesto pripalo je Aleksandaru Jakovljeviću koji je dobio štap za fider pecanje, a na trećem mestu je završio naš član Milan Blatnjak koji je osvojio meredov. Zadovoljan sam s obzirom da je vreme takvo kakvo je temperature blizu 40, komaraca ko u priči, tako da mislim da se dosta članova i odazvalo – rekao je u izjavi za naš radio, predsednik društva Dragiša Stanić.

– Osvojio sam 1. mesto zahvaljujući najviše sreći, inače smo svi podjednako dobri razlika je bila sitno u par riba. Pobeda mi znači dosta, najviše da pružim podršku mom sinu koji je pecaroš i želim da i on pobedi. Ima više vrsta pecanja najviše volim fider pecanje, to je novi sistem pecanja poput nekadašnjih trzanki. Učestvovao sam i na takmičenjima i na plovak, ustvari ja sam relativno mlad pecaroš to jest imam mal tog iskustva u pecanju, a u par godina pecanja izbio sam na prvo mesto – podelio je s nama utiske s takmičenja prvoplasirani Stojan Simić

Za njegovu pobedu na neki način zaslužan je kolega iz udruženja Zdenko Nenić koji su je za vreme pecanja pevao i svirao na harmonici tako da je ovo takmičenje bilo zanimljivo i veselo.

– Uvek mi je čast da sviram i razveselim društvo. Ja sam član ribolovnog društva i inače ne samo ovde u ribolovnom društvu nego u svim društvima sam zastupljen. Harmonikom malo razveseljavam ljude, volim to da radim jer sam pozitivne energije. Bio je dogovor još pre Simić je rekao pred svima ako pobedi oi dnese prvo mesto da ću mu odsvirati jednu pesmu i da će me častiti sa 100 € i tako je i bilo. Pretpostavljao je i da će pobediti, a bio je cilj jedino da ja donesem harmoniku da uveseljavam njih kao i uvek što to činim. Drago mi je da ljudi vole muziku,da vole druženje, a moja želja je da uvek i svima ispunim želje, da se svi družimo i da budemo veseli – rekao je Nenić. – Želeo bih pre svega da se zahvalim organizatorima turnira i svim takmičarima. Pet grama me delilo od trećeg mesta, poslužila me malo sreća malo neko znanje, dosta ribe mi se otkačilo. Dobio sam štab fider Custom black 3,9 m, 150-gramac i prezadovoljan sam. Nadam se da će i budućnosti da me služi. Imao sam 2kg i 805 grama ribe, pretežno kesege, deverike i koja bodorka. Išao sam sitnije, ali da bude više .Time sam malo i rizikovao, ali sam zadovoljan plasmanom – rekao je ovom prilikom drugoplasirani Aleksandar Jakovljević

– Pecam od malih nogu. Sad sam se opredelio na fider precanje inače sam pre bio smuđaroš ali eto sad sam zavoleo i to. Upecao sam 2 kg i 800 grama ribe, uglavnom deverike i mrenu. Pet grama manje me delilo od drugoplasiranog. Dobio sam meredov koji mi trenutno i treba – rekao je Milan Blatnjak koji je u feeder pecanju ovog puta završio na trećem mestu.

Nakon takmičenja koje je bilo otežano zbog vrućine, članovi društva počastili su se ručkom u ribolovnoj kući u Borovu, a za dobru atmosferu pobrinuo se Zdenko Nenić.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.