18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Za predsednika borovskih antifašista ponovo izabran Slavko Nedić

3 min read

Na redovnoj izborno-izveštajnoj skuštini Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Opštine Borovo za predsednika je ponovo izabran Slavko Nedić, koji ovu organizaciju vodi od aprila 2021. godine. Prioriteti u radu i naredne četiri godine biće komemorisanje žrtava Drugog svetskog rata i obeležavanje značajnih datuma iz NOB-a.

– Pored obeležavanja 13. aprila, godišnjice oslobođenja Borova u Drugom svetskom ratu i Dana antifašističke borbe Republike Hrvatske, koji se obeležava 22. juna, učestvovaćemo na komemoracijama i obeležavanju značajnih datuma iz NOB-a u Hrvatskoj i regionu, u organizaciji Zajednice udruženja antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko-sremske županije, ali i samostalno, na pozive udruženja s kojima sarađujemo. Danas imamo više od stotinu članova, a cilj nam podmladiti organizaciju, novim i mlađim članovima – rekao je u izjavi za Radio Borovo Slavko Nedić.

Posebno se zahvalio Opštini Borovo koja sufinansira rad udruženja i načelniku Zoranu Baćanoviću na podršci u dosadašnjem radu.

Na skupštini su usvojeni izveštaji o radu za period od 1. januara ove godine do 14. avgusta, kada je aktuelnom predsedniku istekao prethodni mandat, a usvojen je i Plan i program rada i finansijski plan za period od 15. avgusta do kraja godine.

Skupštini, koja je održana u petak uveče, u velikoj sali Kulturnog centra Borovo, prisustvovalo je 75 članova organizacije, koji su minutom ćutanja odali počast članovima koji su preminuli u prethodnom periodu.

Prisutnima se obratio zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić. Pohvalio je rad organizacije, a novom-starom rukovodstvu, predsedniku, članovima Predsedništva i Nadzornog odbora, čestitao na reizboru.

– Udruženje antifašističkih boraca i antifašista Opštine Borovo jedno je od najmasovnijih i najaktivnijih antifašističkih udruženja na području naše županije. Izabrano je novo-staro rukovodstvo, kojem čestitam na dosadašnjem radu i želim puno uspeha u nadolazećem periodu. Uveren sam da će antifašizam u Borovu i dalje imati svoju snagu i značaj, a zadatak nas članova i ljudi koji smo na određenim funkcijama je da borovske antifašiste podržimo u realizaciji planiranih aktivnosti – poručio je dožupan Jeremić.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.