15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dečji vrtić Zlatokosa” Borovo: Sedamnaestero predškolaca završilo svoj put u vrtiću

5 min read

U Dečjem vrtiću “Zlatokosa” u Borovu sinoć je održana završna priredba kojom se sedamnaestero borovskih predškolca oprostilo od vrtića.

– Ljubav, sreća i pundravci tako se zove završna predstava naša, na vaše veselje reče iz publike Maša – početak priredbe svečano je otvorio predškolac Veljko.

Mališani iz grupe “Balončići” recitacijama, pesmama i plesom svojim roditeljima, bakama i dedama pokazala su šta su sve naučila tokom pohađanja vrtića, a time su potvrdila da su spremna za školu.

– Naučili smo da preskačemo vijaču, da visimo na glavi, da radimo stoj, kolutove i puno toga naučila i sam abecedu. Ne volim da idem u školu zato što ne želim da odem od teta Vesne i čika Igora – rekla je šestogodišnja Teodora koja na jesen kreće u školu.

Završna priredba bila je emotivna kako za decu i roditelje tako i za vaspitačicu Vesnu Kojić koja je, zajedno sa vaspitačem Igorom Mijatovićem za školu pripremila ovogodinju grupu predškolaca.

– Priredba je bila kao i uvek savršena. Svi su zanimljivi simpatični i to sve uvek jako fino ispadne, pripremali smo ih jedno mesec dana, puno nam je dece falilo bili su bolesni, ali na kraju su svi uspeli da uvežbaju i mislim da su svi oduševljeni s onim što su videli. Svi oni su rekli da bi voleli da ostanu u vrtiću, ali vole da idu u školu pa se nadaju da će moći s vremena na vreme da malo naiđu i da se vrate u vrtićke dane – kaže vaspitačica Vesna.

Po rečima Radmile Latas, direktorice borovskog vrtića ove godine iz njega u školu ispraćaju 25. generaciju predškolaca.

– Ova naša grupa predškolaca koji se zovu “Balončići” ove godine su stasali za đake prvake i na jesen će biti u školi, neće više biti sa nama. Priredbica koliko jeste lepa toliko je i tužna neki od njih, a većina njih je sa nama od kako su bili godinu, ,godinu i po dana tako da su sve to odrastanje  i neko prvo detinjstvo proveli ovde u vrtiću. ono što je nama želja da nose lepe uspomene, a u našim srcima oni uvek imaju mesta i naša su im vrata uvek otvorena – poručila je direktorica Latas.

Na priredbu je sa zadovoljstvom došla mama šestogodišnjeg Alekseja, Dejana Stevanović.

– Emocije su baš nadošle nije to nimalo lako, ide sad u školu, tu su obaveze, a oni su i dalje razigrani ne znaju šta ih čeka. Nije ni škola ništa strašno, ali ovo je onako nešto baš bezbrižno. Bili smo jako zadovoljni sa vrtićem i on je je jako zadovoljan. Vaspitači su dali maksimum od sebe i od njih su napravili nove male školarce. Nadam se da će to i u školi da se vidi i oseti – s ponosom je pričala mama Stevanović.

Priredbu je rado pogledao i direktor Osnovne škole Borovo Tihomir Jakovljević .

– Oduševljen sam predstavom deca su bila razigrana mala su generacija ali su odlični svi.Priredbu dugo nisam video ovako dobru , veselu i da su svi učestvovali da su baš svi bili zainteresovani i da je priredba baš onako uspela kako samo poželeti možemo.Oni su kod nas već dolazili u školu znaju šta ih očekuje, mislim da će to bili vrlo bezbolan prelazak iz predškolskog u školske klupe.Oni to sve znaju i sa roditeljima smo isto u dobrom kontaktu i dobrim odnosima tako da poručujem svima da se ne brinu u sigurnim su rukama bili i do sada a biće i ubuduće.

Nakon priredbe svim predškolcima dodeljene su diplome. Druženje je nastavljeno uz igru i posluženje u dvorištu vrtića.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link