13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Otvoreno e-savetovanje – poljoprivrednicima osigurano 4 miliona € potpore za ublažavanje posledica prirodnih nepogoda

2 min read

Ministarstvo poljoprivrede u postupak e-savetovanja uputilo je Nacrt Programa potpore poljoprivrednicima za ublažavanje posledica prirodnih nepogoda nastalih od početka godine do kraja maja. Reč je o vanrednoj podrški vrednoj ukupno 4 miliona evra, koja će biti isplaćena poljoprivrednim proizvođačima sa štetom prijavljenom u okviru Registra šteta od prirodnih nepogoda na prinosu poljoprivrednih kultura odmah po obrađivanju podataka o prijavljenim štetama.

Ministarstvo poljoprivrede će kroz ovaj Program pomoći pogođenim poljoprivrednim proizvođačima te kroz potporu osigurati zadržavanje i nastavak poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi korisnici su mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave biljnom proizvodnjom, upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik OPG-ova te imaju štetu od prirodnih nepogoda prijavljenu u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu poljoprivrednih kultura, a nemaju osiguran usev od prirodne nepogode za koju su prijavili štetu.

Kroz intervencije novog Strateškog plana 2023.-2027. nastavljaju se i konkursi za obnavljanje poljoprivrednog potencijala i sufinansiranje police osiguranja poljoprivredne proizvodnje, a sve da bi poljoprivrednici što je moguće lakše prebrodili poremećaje u proizvodnom ciklusu. E-savetovanje je otvoreno do 2. juna, saopšteno je iz Ministarstva.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link