15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Humanitarno udruženje “Duga” iz Vukovara podelilo u Borovu 377 paketa hrane

2 min read

U Borovu je u petak organizovana četvrta podela paketa hrane, u okviru projekta “Kap dobrote 3”, koji provodi Humanitarno udruženje “Duga” iz Vukovara, a sufinansiran je iz Fonda evropske pomoći za najugroženije. Korisnicima sa malim primanjima svaka pomoć je dobrodošla.

– Ova pomoć mi puno znači. Imam malu penziju, živim sama, dok platim režije, drva i sve drugo ništa mi ne ostane. Svima hvala od srca – rekla nam je jedna korisnica.

– Pomoć mi znači puno. Od socijalne pomoći se ne može živeti – dodaje drugi korisnik.

Poslednja, peta podela paketa hrane u Borovu biće organizovana početkom jula, saznajemo od predsednice Humanitarnog udruženja “Duga” Tamare Mikulić.

– U Borovo smo došli sa 377 paketa, od kojih je 16 dečjih. S obzirom da smo pri kraju projekta ograničeni smo brojem paketa, tako da za poslednju podelu, koju planiramo početkom jula, ne možemo više primati nove korisnike. Ova naša treća faza projekta završava sa 1. avgustom. Ukupno će biti podeljeno 1300 malih paketa (0-15 godina) i nekih 13.000 velikih paketa (16-65+) na području Grada Vukovara i opština Borovo, Trpinja, Negoslavci, Tovarnik, Lovas, Bogdanovci i Tompojevci – navodi Mikulićeva.

Vrednost projekta je 3,6 miliona kuna, a sufinansiran je sredstvima EU iz Fonda evropske pomoći za najugroženije (FEAD), u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19.

Pravo na pakete imale su prvenstveno osobe starije od 65 godine, ali i mlađe od 65 godina, samci ili porodice koje ne primaju zajamčenu minimalnu naknadu, sa primanjima za samca do 2.500 kuna i porodice do 1.500 kuna po članu domaćinstva te samci, odnosno porodice kojima je pravo utvrđeno rešenjem nadležnog Hrvatskog zavoda za socijalni rad (primaoci ZMN).

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link