22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Vinkovcima održana sednica Županijskoj odbora za brigu o osobama treće dobi

2 min read

Na sednici Županijskog odbora za brigu o osobama treće životne dobi u Vinkovcima raspravljalo se, između ostalog, o organizovanom odlasku penzionera u banje.

Predsednik Odbora Mihajlo Tomašković istakao je da je došlo do velikog povećanja cena svih usluga u banjama, u koje su dosad penzioneri odlazili organizovano i zbog toga je potrebno tražiti nove, povoljnije destinacije van Hrvatske.

Održan je sastanak s predstavnicima banje u Fojnici, koji su ponudili vrlo sadržajne i prihvatljive 10-dnevne aranžmane, koji su dobro prihvaćeni od strane penzionera, rekao je Tomašković.

U planu su su i pregovori s predstavnicima banje u Tesliću, od koje takođe očekuju povoljne ponude.

Predsednik Odbora podsetio je da će penzioneri i dalje ići u banje Bizovac i Lipik, ali po predlogu s prethodne sednice Odbora, da se 60% sredstava utroši na odlazak u Bizovac i Lipik, a 40% za druge, povoljnije destinacije.

Pročelnik Upravnog odeljenja za zdravstvo i socijalnu brigu Mario Adamović podsetio je da je Vukovarsko – sremska županija s rastom cena i većim troškovima života proširila i mere pomoći za penzionere, pa je tako u toku javni poziv za pomoć penzionerima s malim primanjima u vidu poklon paketa hrane, na koji se očekuje približno 1 500 prijava.

Uskoro se očekuje i objavljivanje javnog konkursa za finansiranje programa i projekata koje provode penzionerska udruženja na području Vukovarsko – sremske županije, kao i priprema predloga za produžetak sporazuma s jedinicama lokalne samouprave o sufinansiranju odlaska penzionera u banje.

Foto: VSŽ

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.