22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nastavak kriminalističkog istraživanja o okolnostima usmrćenog muškarca u Vinkovcima

2 min read

Vezano uz postupanje policije prema 21-godišnjem osumnjičeniku za ubistvo 63-godišnjaka, juče, 29. marta, temeljem naloga Županijskog državnog tužilaštva Vukovar, provedena je obdukcija na mrtvom telu 21-godišnjaka u NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru.

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti prostrelna rana, nastala od projektila ispaljenog iz daljine, navode u saopštenju iz PU vukovarsko-sremske.

– S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku  upotrebili vatreno oružje radi odbijanja istovremenog protivpravnog napada na svoj život, glavni direktor policije Nikola Milina zapovedio je, temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-sremsku – navode iz policije.

Zadatak stručnog tima je prikupiti informacije i ispitati sve okolnosti upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali.

– Nakon što stručni tim podnese izveštaj glavnom direktoru policije Nikoli Milini o svemu što je utvrđeno bićemo u mogućnosti izvestiti javnost s više detalja. Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi uticali na rad i konačne zaključke stručnog tima Direkcije policije. Kriminalističko istraživanje se nastavlja – navode iz PU vukovarsko-sremske.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.