23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Izborna skupština FK “Sloga” Borovo: Za predsednika ponovo izabran Ilija Zečević

4 min read

Na godišnjoj izveštajnoj i izbornoj skupštini Fudbalskog kluba Sloga iz Borova koja je održana 14.marta za predsednika je ponovo izabran Ilija Zečević, a članovi Slogine uprave u naredne četiri godine biće Veljko Sentivanac, Dragan Dimitrijević, Zoran Baćanović, Sanel Nedić, Slobodan Lukić, Radovan Jovičić, Živan Maksimović i Slađan Arsić.

Slobodan Lukić, novi član Uprave, sekretar i igrač

Na skupštini su usvojeni izveštaji za prošlu te plan i programa rada i finansijski plan za ovu godinu. Fudbalski klub “Sloga” takmiči se u Drugoj županijskoj fudbalskoj ligi vukovarsko-sremskoj Fudbalskog središta Vukovar. Trenutno na tabeli zauzima prvo mesto, a cilj je prelazak u viši rang takmičenja, kaže predsednik  kluba Ilija Zečević. 

– Pruža nam se jedinstvena šansa da uđemo i viši rang takmičenja. Okupljanje i pripreme seniorske ekipe u skladu s tim ciljem počele su daleko ranije u odnosu na druge klubove u našem rangu. Prvi treninzi počeli su  1.februara, a pripreme će trajati do 1.aprila. Odigraćemo  12 do 15 pripremnih utakmica – najavio je Zečević. 

Radno predsedništvo: Veljko Sentivanac, Branko Perišić i Slobodan Lukić

Prvu utakmicu prolećnog dela prvenstva fudbaleri borovske Sloge igraju u Bapskoj sa drugoplasiranim Hajdukom. 

– Start drugog dela takmičenja počinje 2.aprila i trajaće do 4.juna, U međuvremenu, trebalo bi da se odigraju dva kola KUP-a Fudbalskog središta Vukovar. Centralna proslava osvajanja prvog mesta u Drugoj županijskoj fudbalskoj ligi Vukovar planirana je za 28.maj ili eventualno 4,juna, zavisno od toga gde ćemo igrati zadnju utakmicu na našem stadionu. Cilj je osvojiti prvo mesto sa što manje izgubljenih bodova, a u KUP-u doći što dalje. Nakon završetka prvenstva posvetićemo se nadolazećem prelaznom roku, probati se pojačati i pomladiti ekipu kako bi nam budući status u višem rangu bio što bolji – istakao je Ilija Zečević. 

Rezultate u radu kluba pohvalili su direktor Poljoprivredne zadruge Brestove međe iz Borova Branko Perišić, zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić i načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović. 

– U protekle dve godine mogu reći da vidim jedan kvalitetan pomak u smislu rada, organizacije, rezultata, ljudi koji se okupljaju oko Fudbalskog kluba Sloga i ono što je najvažnije rada sa decom u dve selekcije koja su bitna stavka u radu kluba – rekao je Baćanović i najavio daljnja ulaganja u infrastrukturu kluba koji će 2026.godine proslaviti 100 godina postojanja, a reč je o izgradnji nove upravne zgrade na mestu sadašnje koja je u derutnom stanju. 

– To je nešto što je izvesna stvar. Građevinska dozvola za novu zgradu je u Opštini Borovo, spremna, sledeće nedelje ide otvoreni postupak javne nabave za izgradnju, projektni zadatak je težak milion evra, obezbedili smo polovinu novca i kreće izgradnja na mestu stare zgrade koja će biti uklonjena. Rok za izgradnju je dve godine od početka radova i na taj način će Borovo, posle Vukovara i Vinkovaca,  imati najlepši stadion u našoj županiji – zaključio je Baćanović. 

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.